Meyve düştü sebze arttı

Muhacir Pazarı'nda meyve fiyatlarında düşüş devam ederken sebze fiyatlarında artış başladı. Sebze fiyatlarının artması tüketicinin elini kolunu bağlarken esnafı ise tedirgin etti

Rusya ile yaşanan krizin ardından gelen gıda ambargosu meyve fiyatlarının düşmesin sağladı. Rusya'ya gönderilen meyvelerin geri gelmesi fiyatları oldukça düşürdü. 1 ay önce 1.5 TL'ye satılan mandalinanın kilosu bazı tezgahlarda 50 kuruşa kadar düşmesini sağladı. Meyve fiyatlarında ki düşüş sebze fiyatlarına da yansıması beklenirken sebze fiyatlarında 1 TL'ye kadar varan yükselme oldu. Vatandaşlar ise sebzenin bu kadar yükselmesine tepki verirken esnaf ise fiyatların yükselmesinden dolayı tedirgin.

İHRACAT FİYATLARI YÜKSELTTİ

Muhacir Pazarı tezgahtarı İbrahim Çelik, sebze fiyatlarının yükselmesinin kendilerini zor bıraktığını  belirterek şöyle konuştu: “Sebze fiyatlarının yükselmesinin başlıca nedeni ihracatın fazla olması. Şu anda sebze üretimi çok az. Sebzeler soğuktan dolayı az döküyor. Dökülen sebzeler ise ihracata gittiği için fiyatlar arttı. Yaklaşık 15-20 gün önce kilosunu 1.5 TL'den sattığımız domatesin kilosu 2.5 TL'ye kadar yükseldi. Fiyatların daha da yükseleceğini umuyoruz. Fiyatların yükselmesi tüketiciden daha çok bizi üzüyor. Çünkü ne kadar ucuz olursa tüketicinin alım gücü fazla olur. Geçen haftadan beri işlerimiz çok kötü. Vatandaşlar artık yazdan ucuza alıp buzluğa atıyorlar, konserve yapıyorlar. Kışın ise bunları kullanıyorlar. Meyve fiyatlarında düşüş devam ediyor. Rusya'ya yapılan ihracat durdu. İhracatın durması fiyatları oldukça düşürdü. Yalnız eldeki mandalina portakal bittiği zaman fiyatlar oldukça yükselecek. Fiyatlarda bir anda 75 kuruş 1 TL yükselme olabilir.”

AHMET SÜTCÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri