Mevsimlik İşçilerin Çocukları Sporla Buluştu

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bursa Müdürlüğü, yaz aylarında Karacabey ve Yenişehir ilçelerinde çalışan mevsimlik işçilerin çocuklarını sporla buluşturdu.Aileleri tarlada çalışan çocukların spor yapması için hareket geçen müdürlük,...

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bursa Müdürlüğü, yaz aylarında Karacabey ve Yenişehir ilçelerinde çalışan mevsimlik işçilerin çocuklarını sporla buluşturdu.

Aileleri tarlada çalışan çocukların spor yapması için hareket geçen müdürlük, onlarca işçi çocuğuna çeşitli branşlarda spor yaptırdı. Mevsimlik işçilerin yoğun bir şekilde bulunduğu ilçelerden Karacabey’de, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için yüzme kursu açıldı. Karacabey Belediyesi’nin araç ve tesis desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında 3 haftalık yüzme kursuna köylerden 40 çocuk katıldı. Haftada 2 gün eğitim verildi.

İlçe müdürlüğü tarafından mayo, şapka, çanta, yüzme tahtası ve bone temin edilen çocuklar, antrenörler eşliğinde hayatlarında ilk kez havuzda yüzmenin keyfini yaşadı. Eğlenceli geçen kurslardan sonra yine araçlarla çadırlarına bırakılan çocukların aileleri de büyük mutluluk yaşadı.

Yenişehir ilçesinde ise mevsimlik işçilerin çocukları sporun çeşitli branşlarında eğitime alındı. Yaklaşık 1 ay sürecek eğitimler çerçevesinde 10-15 yaşları arasında yaklaşık 200 çocuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından atletizm, futbol ve voleybol branşlarında kursa alındı. İlçe müdürlüğüne ait spor salonunun yanı sıra işçilerin barındığı çadır bölgesinde de yürütülen çalışmalara katılan çocuklar sporla buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri