MEVLANASİFED’ten Anıtkabir’e ziyaret

Mevlana Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MEVLANASİFED) kuruluşunun 5’inci yılında Yönetim Kurulu Üyeleri ve üye dernekleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti.

Mevlana Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MEVLANASİFED) kuruluşunun 5’inci yılında Yönetim Kurulu Üyeleri ve üye dernekleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Üye derneklerinden Konya İş Kadınları Derneği’nin (KİKAD) kuruluşunun 15. yılı, Konya Alternatif Uyuşmazlıklar Çözüm Derneği’nin (KAUÇDER) 5’inci yılı, Konya İş ve Meslek Sahipleri Derneği’nin (KİMSAD) 5.yılı, Konya Girişimci İş İnsanları Derneği’nin (KONGİD) 5. yılı ve Konya Turizm ve İş Dünyasını Geliştirme Derneği’nin (TURİDER) 5. yılı etkinleri kapsamında resmi tören düzenledi. MEVLANASİFED ve KİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İclal Güliz Arıkoğlu’nun liderliğindeki heyet Atatürk mozolesine çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. 

Arıkoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’nde şu ifadelere yer verdi: “Türk Kurtuluş savaşının başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk; 

Cumhuriyetimizin 100.yılına girerken Mevlana Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MEVLANASİFED) ve üye derneklerimiz olarak huzurunuzda olmaktan büyük onur duyuyoruz. Bizler Cumhuriyet ilkelerinde yetişmiş iş kadınları ve iş adamları olarak; Cumhuriyetin aydınlattığı yolda ülkemiz için değer yaratmanın sorumluluğu ile Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmiş, uluslararası alanda saygın, toplumsal cinsiyet eşitliğini benimsemiş, adil bir ülke olma hedefine katkı yapmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Bizlere miras bıraktığınız muasır medeniyetler hedefini, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti anlayışını ve Cumhuriyetimizi, ikinci yüzyılına da emin adımlar ile taşıyacağımıza, taviz vermeden ilkelerinizin ışığında yolumuza devam edeceğimize ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacağımıza söz veriyoruz. Zat-ı alinizi ve Cumhuriyetimizin kurucu kuşaklarını, şehit ve gazilerimizi; saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. Aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyoruz.” 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri