Mevlana'nın farklı yönü

Mevlana'nın gün yüzüne çıkmayan sözleri , “Mesnevi Tercümeleri ve Şerhler Sergisi”nde yer aldı. Akçeşme İlköğretim Okulu'nda yer alan sergide, Mevlana'nın İslami yönü ön plana çıkartılmaya hedefleniyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası Rumi Medeniyetler Araştırma Merkezi ile Akçeşme İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa hazırladığı, “Mesnevi Tercümeleri ve Şerhler Sergisi”nin açılışı gerçekleşti. Hz. Mevlana'nın bilinmeyen sözlerinin yer aldığı sergi Milli Eğitim İl Müdürü Mukadder Gürsoy'un katılımıyla gerçekleşti. Serginin açılışında konuşan Merkez'in Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar, “Sergimizde farklı bir yönü ortaya çıkarmaya çalıştık. Mevlana'nın hümanist yönünden ziyade, İslami yönünü ön plana çıkarmaya çalıştık. Bununla birlikte gençlere hitap eden bir sergi açmaya karar verdik. Sergide Mevlana'nın gençlere olan öğütlerini yer verdik. Şerhleri de seçerken gençlerin ahlakına katkı sağlayacak sözleri tercih ettik. Bu sergiyi yıl boyu diğer okullarda da açmayı planlıyoruz” dedi.

MEVLANA ÇOK FAZLA BİLİNMİYOR

İlli Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, “Bir şeyin var olduğu yerde kıymeti az bilinirmiş. Bundan dolayı da Mevlana'yı da en az okuyun iller arasında Konya yer alıyor. Bunlar hepimizi üzüyor. Mevlana'nın kubbesini görüyoruz ama bir sözünü bilmiyoruz. Bu kapsamda Mevlana'nın sözlerini çocuklarımıza aşılamayı hedefliyoruz. Böylece çoçuklarımız Mevlana'nın sözlerini ezberleyebilir. Koridorlarda Mevlana'nın sözleri ile dolu olması Mevlana'yı çocuklarımıza öğretebilmekte güzel bir rol oynuyor” diye konuştu.

Serginin açılışı kurdele kesilerek gerçekleşti. Öğrenciler Mevlana'nın sözlerini serginin ilk gününden ezberlemeye başladı. Akçeşme İlköğretim Okulu'nun diğer bir etkinliği ise ekmek israfını dikkat çekmek oldu. Okul öğrencileri evlerindeki bayat ekmekle annesine çeşitli yemekler yaptırdı. Yemekler bir sınıfta toplandı ve veliler ile öğrenciler bayat ekmekle yapılan yemek ve tatlı çeşitleriyle ekmek israfına dikkat çekti.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri