Mevlana Üniversitesi'nden sınav kaygısı eğitimi

Uzmanlar, öğrencilerden doğru nefes alarak sınav stresini azaltmaları tavsiyesinde bulundu
Konya Mevlana Üniversitesi'nden gelen 2 halkla ilişkiler uzmanı, yaklaşan sınavlar öncesi Sarayönü'nde öğrenim gören lise öğrencilerine, sınav kaygısıyla ilgili eğitim verdi.
     Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime çeşitli orta öğretim kurumlarından bu yıl sınava girecek olan öğrenciler katıldı.
     Konya Mevlana Üniversitesi psikolojik danışmanlarından Aziz Yıldırım'ın verdiği eğitimde, LYS sınavına girecek olan lise öğrencilerine, sınav kaygısını yenebilmek için neler yapılacağı anlatıldı.
     Eğitimden önce, yeni kurulan bir üniversite olan Konya Mevlana Üniversitesi hakkında açıklamada bulunan Yıldırım, okulun bölümlerinden, öğrencilere sunulan imkanlara kadar, üniversite hakkında bir çok bilgi verdi.
    
     - Zor sorulara aldanmayın -
    
     Üniversite hakkında yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından eğitime geçen Yıldırım, şunları kaydetti:
     ''Sınava sayılı gün kala sınav stresi kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamış olmalı. Hele sınav öncesi ve sınavın ilk dakikalarında bu stres hat safhaya ulaşır. Hele bir de sınavda karşımıza çıkan ilk sorular zorsa moralimiz adeta çöker. Bu durumlarda moralinizi asla kaybetmeyin, çünkü sınav sorularının sadece yüzde 30'u zordur. Yüzde 70'lik kısmı ise normal, kolay ve çok kolay olarak oranlanır. Bunun için ön yargılı olmadan tüm sorularla uğraşın. Ayrıca bir soruda zorlanıyorsanız o soruyla dövüşmeyin. Bırakın bir sonraki soruya geçin. Sınavda sorular kadar süre de çok önemlidir çünkü zamana karşı bir yarış var. Yapamadığınız sorular sınav sonuna bırakın. Beyin öyle muhteşem bir şeydir ki siz o soruyu okuduktan sonra başka sorulara geçseniz de siz farkında olmadan beyin o soruyu düşünmeye devam eder. O anda yapamadığınız soruyu, sonradan hiç zorlanmadan çözebilirsiniz.''
    
     - İşin sırrı nefeste -
    
     Üniversiteyi kazanmanın çok basit olduğunu belirten Yıldırım, normal bir zekaya sahip olan her öğrencinin üniversiteyi kazanabileceğini vurgulayarak, ''Üniversiteyi kazanmanın yolu bilgi, yorumlama ve hıza bağlı. Okuma alışkanlığı olmayan bir öğrenci uzun paragraf sorularını görünce morali bozulur ve muhtemelen es geçer. Halbuki bu sorular en kolay sorulardır. Gelelim sınav kaygısına... Sınav kaygısını yenmenin tek ve basit bir yolu var. O da doğru nefes alma. Bu şekilde sınav kaygısını minimum seviyeye indirebiliriz. Doğru nefes alma kan dolaşımını yavaşlattığı için kaygımız da minimuma inecektik. Bu şekilde iki üç net daha fazla yapabilir ve on binlerin önüne geçebilirsiniz'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri