Mevlana Üniversitesi Hastanesi kan bağışı kampanyası yapıyor

Mevlana Üniversitesi Hastanesi çalışanları ile yakınları toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan kan bağışı kampanyası yapıyor

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, “Sağlık hizmeti sunarken bunun daha iyi farkına varıyoruz.  Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan kan bağışı konusunda toplum örgütlerinin ve vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğine inanıyorum” dedi. Doç. Dr. Mehmet Borazan şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yılda 14-27 Kasım tarihleri arasında Mevlana Üniversitesi Hastane çalışanlarımız ve hasta yakınlarımız ile birlikte kan bağışı organizasyonunu planladık.
Kan bağışının sadece verilen kişiye fayda sağlamadığı, bağışı yapan kişinin de oldukça sağlıklı bir bünyeye sahip olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Kan veren insanın vücudunun kan hücreleri yenileniyor ve kendilerini daha zinde hissediyorlar. Yüksek tansiyonlu hastalarda tuz diyeti ve ilacın yanında düzenli olarak yapılan kan bağışı tansiyon kontrolüne yardımcı olur. Kan sayımı yüksek çıkan kişilerde de kan bağışının tedavi edici özeliği vardır. İnsanlar için hayati önem taşıyan kan bağışı bir alışkanlık haline getirilmelidir.
Bağışlanan her ünite kanın aslında  bir can demek olduğunu unutmadan, verdiğiniz kanla bir hayat kurtarabilirsiniz. Toplumun her kesiminden bireyler, sağlık durumu elveriyorsa kan bağışında bulunmalıdır. Buradaki amacımız halkımızı kan vermeye teşvik etmek ve bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamaktır. 14 Kasım günü sabah 10:00’da başlayıp akşam 17:00 itibariyle tamamlamayı düşündüğümüz kampanyamıza tüm halkımız davetlidir.”
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri