Mevlana Turu’nda ödül 10 bin dolar

Bisiklet Konya Temsilcisi Teyfik Erdoğdu, 15. Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turuna bu yıl yurt dışından 11 takımın katılacağını söyledi.
Erdoğdu, Konya Gençlik ve Spor Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, 15. Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turu’nu 16-20 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceklerini belirtti. Geçen yıl düzenlenen Mevlana Bisiklet Turu’nda yabancı yarışmacıların gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Erdoğdu, “15.’sini düzenlediğimiz Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turu’na bu yıl yurt dışından Ermenistan da dahil 11 takım katılacak. Geçen yıl bisiklet turuna katılan Bulgaristan bu yıl 3 takımla katılıyor. Yine geçen yıl yarışmaya katılan Gürcistan, Konya’nın misafirperverliğini Ermenistan’a anlatınca, bu yılki yarışlara Ermenistan da katılmak istedi” dedi.
Bisiklet turuna katılımın fazla olmasının sevindirici olduğunu belirten Erdoğdu, bu yıl tura Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan, Ermenistan, Suriye, Kazakistan, Romanya ve Almanya’nın katılacağını kaydetti. Tura katılan sporculara 50 dolar katılım ücreti verileceğini belirten Erdoğdu, “Tur sonunda dereceye giren sporculara toplam 18 bin dolar prim dağıtılacak. 18 hakemin görev alacağı turda 125 sporcu yarışacak. Yarışlara katılacak takımlardan Kazakistan ve Romanya takımları oldukça güçlü. Ancak Konya takımlarının da iyi dereceler elde edeceğini düşünüyorum” diye konuştu. Yarışlar, 17 Haziran Çarşamba günü İstanbul Yolu Kriteryumu ile başlayacak, 20 Haziran Cumartesi günü Kızılören Yol Yarışı ile sona erecek.
16 Haziran Salı günü başlayacak Mevlana turunun 6 etap olarak yapılacağını kaydeden Teyfik Erdoğdu, “Organizasyonumuza Konya Valimizden belediye başkanlarımıza kadar onlarca kişi destek veriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İlimizin tanıtımında önemli bir rol üstlenmenin sorumluluğu içindeyiz. Toplamda tura katılan sporcularımız 10 bin dolar kazanma şansları var. Turumuzun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Toplantıda Milli Hakem Erol Öztorun, Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Suat Gücüyener ile Bisiklet Sporunu Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz’da hazır bulundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri