Mevlana törenlerine İranlı ilgisi

Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümünü Etkinlikleri için Konya'ya gelen yabancı konuklar arasında yoğunluğu İranlılar oluşturuyor.

Konya'da 1-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi katılıyor. 
Bu yılki etkinliklere İran'dan gelen turist kafileleri yoğun ilgi gösteriyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Konya'yı ziyaret eden, buradaki etkinliklere katılan yabancı turistlerin büyük bölümünü İranlılar'ın oluşturduğunu söyledi. 
Bunun, Mevlana'nın İran'da daha fazla tanınmasından kaynaklandığını ifade eden yetkililer, İranlılar'ın gruplar halinde kente gelmeye devam ettiklerini belirtti. 
İranlılar, Mevlana müzesi civarındaki esnafın da yüzünü güldürdü. Özellikle döviz bürolarında döviz bozduran İranlılar, kuyumculardan ve hediyelik eşya satıcılarından alışveriş yaparak piyasayı hareketlendirdi. 
İranlılar'ın Konya'ya gösterdiği ilgiden çok çok memnun olduklarını belirten esnaf, ''Bayram boyunca sürekli alışveriş yapan İranlılar, durgunluğun yaşandığı bugünlerde işlerimizde hareketlenmeye neden oldu. İran'dan olduğu gibi diğer ülkelerden de Konya'ya ziyaretçi gelmesi durumunda esnafın yüzü her zaman güler'' diye konuştu. 
Öte yandan, son 4 günde Mevlana Müzesi'ni yaklaşık 29 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri