Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen ve Başhekim Doç. Dr Mehmet Borazan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Tıp Fakültesi’nin YÖK tarafından onaylanmasının güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Adam, bu kararın kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Mevlana Üniversitesi’nin 2011-2012 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne 50 kontenjan ile ilk öğrencilerini alacaklarını ifade eden Adam, “Öğrencilerimizin yüzde 40’ı burslu kontenjan imkanından faydalanabilecek. Bunun yanı sıra fakültemiz güçlü akademik kadro ve gelişmiş tıp öğrenci laboratuarları eşliğinde sınırlı sayıdaki öğrencilerimize nitelikle eğitim sunmayı amaçlıyor. Üniversitemiz 2011-2012 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi’ne ilk öğrencilerini alacak. Tıp Fakültesi olarak amacımız üst düzeyde bilgi birikimine sahip, iyi tanı koyabilen ve tedavi yapabilen bir kadro oluşturmak, koruyucu hekimliği ihmal etmeyen ve toplum sağlığını ön planda düşünen, topluma bilimsel verilere dayalı, kaliteli sağlık hizmeti sunmak. Yaptığı araştırmalarla evrensel bilgi birikimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir eğitim politikası ile eğitime başlamaktır” dedi.
Hedeflerinin sadece ulusal düzeyde değil uluslar arası ortamda da kendilerini rahatlıkla ifade edebilmek olduğunu ifade eden Adam, “Bilgi ve beceriyi kazanmış, iyi iletişim kurabilen, araştırmacı, etik değerleri gözeten hekimler yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Yeni fikirlerin oluşmasına öncülük etmek amacı ile farklı disiplinleri bir araya getiren araştırma merkezleri kurmak en yakın hedeflerimizden biri olacaktır. Amaçlarımızdan biri de tıp eğitimi kurulu oluşturmaktır. Bu kurulun amacı en üst düzey hasta tedavi ve bakımına alt yapı oluşturmak üzere hastanedeki tüm bölümler için en iyi teorik eğitim ve uygulamalı eğitim imkanlarım geliştirmektir” diye konuştu.
Konuşmasında Vakıf Hastanesi’nin Mevlana Hastanesi Üniversite Hastanesi konumuna geçtiğini de dile getiren Adam, “16 yıldır Konya’ya hizmet veren eski adıyla Vakıf yeni adıyla Mevlana Hastanesi’nin Mevlana Üniversitesi’ne bağlanması için yapılan başvuru YÖK tarafından olumlu bulunarak onaylandı. Bu sayede, daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından A sınıfı statüsüne çıkarılan ve yenileme çalışmaları sonucu oluşturulan konforlu odaları ve yeni yüzü ile hastanemiz bir adım daha ileriye giderek Mevlana Üniversitesi’nin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi konumuna geçmiş oldu. Bununla beraber Aydınlık mevkiinde inşaatı hızla devam eden, 350 yatak kapasiteli yeni hastanemizin projesi fore kazık ve hafriyat çalışmaları sürmekte olup 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmasının sonunda Vakıf Hastanesi’nin durumunu da değerlendiren Adam,: “Hastanemiz Vakıf anlayışı içerisinde ve Konya halkının büyük katkıları ile kurulmuştu. Kurum olarak Vakıf anlaşımız en iyi şekilde devam edecek. Öğrencilerimizin bursları ve her türlü ihtiyaçları vakıf tarafından en üst düzeyde karşılanacak. Yeni binamızın hizmete girmesi bu hastanenin çalışmalarını kesinlikle etkilemeyecek. Burası aynı kalitede hizmete devam edecek. Bu binayı kaldırmayı düşünmüyoruz.”