Mevlana Şiir Yarışması 'Kardeşlik' Temasıyla Başladı

Bursa'nın Osmangazi İlçe Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması başladı.

Bursa'nın Osmangazi İlçe Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması başladı. Başkan Mustafa Dündar, bu seneki yarışmanın konusunu 'Kardeşlik' olarak belirlediklerini söyledi.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mevlana’yı anlatmak kadar anlamak, felsefesine vakıf olmak ve çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek arzusu ile geleneksel hale getirdikleri yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını kaydetti. Geçtiğimiz yıl yarışmaya 183 eserin katıldığı şiir yarışmasına bu yıl daha fazla katılım beklediklerini ifade eden Başkan Dündar, "Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatı, maneviyatımızın koruyucusudur. Geçmişini bilmeyen, maneviyattan yoksun, maneviyatı önemsemeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur. Bizlere, farklı gönül pencereleri açan büyük alimlerimizi anlayıp, gelecek nesillere anlatmak, bu gün için bizlerin görevi. Onlar, eserleri ile, felsefeleri ile bize emanet. Bu emaneti bizden sonraki nesillere aktarabilmek için, bu gün burada geleneksel hale getirdiğimiz Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışmasını başlatıyoruz." dedi.

    Dünyanın birlik, beraberlik ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğuna inandıkları bu günlerde, Hazreti Mevlana’nın dünyada hoşgörü ve kardeşliği en iyi anlatan mesajını tekrar hatırlatmak ve çocuklara bu bilinci aşılayıp düşündürmek amacı ile bu yıl ki yarışmanın konusunu, 'Kardeşlik' olarak belirlediklerini anlatan Dündar, "Bu bilinçle her yıl farklı yarışmalar düzenliyoruz. Mevlana Şiir Yarışmamız da bu çalışmalarımızın bir parçasıdır. 29 Kasım 2013’e kadar devam edecek olan yarışmamıza tüm öğrencilerimizi davet ediyorum." diye konuştu.

    Yarışma tüm lise öğrencilerine açık olarak düzenleniyor. Her yarışmacının 1 eserle katılabileceği yarışmada eserler 3 adet A4 kağıdını geçmeyecek şekilde yazılacak. Yarışmaya kişiler sadece kendi eserleri ile katılabilirken, yine bu eserin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış olması gerekiyor. Yarışmaya müracaatlar 3 Ekim 2013 - 29Kasım 2013 tarihleri arasında Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 2707042 nolu telefonlardan ayrıntılı bilgi alabiliyor. Yarışma ödülleri ise şöyle belirlendi; Birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL ve 2 mansiyon ödülü içinde 500’er TL. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri