Mevlana Müzesi ve Selimiye Camii gece bir başka güzel

Konya'nın en önemli simgelerinden olan Yeşil Kubbeli Mevlana Müzesi ve tarihi Selimiye Camii, gündüz olduğu kadar gece de insanlara ayrı bir güzellik sunmaya devam ediyor
Konya'nın en önemli simgelerinden olan Yeşil Kubbeli Mevlana Müzesi ve tarihi Selimiye Camii, gündüz olduğu kadar gece de insanlara ayrı bir güzellik sunmaya devam ediyor.
Bütün insanlığa dostluğu ve kardeşliği öğütleyen ve herkese "Gel" çağrısında bulunan Hz. Mevlana'nın kabrinin bulunduğu Mevlana Müzesi ve yanı başında bulunan tarihi Selimiye Camii, ziyaretçilere gündüz olduğu kadar gece de etkilemeye devam ediyor. 800 yıllık bir geçmişe sahip Mevlana Müzesi, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlarken, tarihi Selimiye Camii' de ihtişamı ve tarih kokan yapısıyla hem ziyaretçilerini hem de ibadet etmek için kendisine uğrayanları etkilemeye devam ediyor. Bu iki eser gündüz kendisini ziyaret edenleri etkilerken gece de sundukları görsel zenginlikle bölgeden geçenlerin dikkatini çekmeye ve kendilerine tekrar tekrar baktırmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri