Mevlana Kültür Merkezi Şeb-i Arusa hazırlanıyor

Hz. Mevlananın 738. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için yapılan hummalı hazırlıklar devam ediyor

Hz. Mevlana’nın 738. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri için yapılan hummalı hazırlıklar devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Mevlana Kültür Merkezi tarafından organize edilen çalışmalar aralıksız sürüyor. İşinde uzman özel bir şirketle birlikte çalışan Mevlana Kültür Merkezi, genel olarak iç mekanların temizliğinden boyanmasına, dış cephe camlarının temizliğinden büyük kubbenin temizlenip onarılmasına kadar pek çok hazırlığı itinayla yürütüyor. Mevlana'nın 738. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek sema programları için yurtiçi ve yurt dışından yoğun katılım olması bekleniyor.  Bunun için kolları sıvayan Mevlana Kültür Merkezi yetkilileri özverili bir çalışma ile Mevlana Kültür Merkezini Şeb-i Arus’a hazırlıyor.

Mevlana Kültür Merkezi'nde etkinlikler kapsamında düzenlenen 21 sema gösterisinin 14'ünün biletlerinin tamamının rezerve edildiği bildirildi. Etkinlikler boyunca yapılacak programlar ise şu şekilde: 7-17 Aralık tarihleri arasındaki etkinliklerin ilk günü, gündüz seansı yapılmayacak, diğer günler gece ve gündüzleri sema programı düzenlenecek. 9-17 Aralık tarihleri arasında gece düzenlenecek Sema törenlerinin yanı sıra 9, 10, 11, 16 ve 17 Aralık gündüz seanslarının da biletleri tükendi. Sema programları akşam seansları 20.00'de, gündüz seansları 14.00'de, Şeb-i Arus ise 19.00'da yapılacak.

 

Törenlerin huşu içinde icra edilebilmesi için sema törenlerinin yapılacağı salonlara 6 yaşından küçük çocuklar alınmayacak. Aileler sema töreni izlerken küçük çocuklara da salonda kreş hizmeti verilecek. Törenler süresince sergi, konser, tiyatro, panel, konferans ve söyleşi gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek.

 

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri