Mevlana Değişim Programı Anlaşmaları İmzalandı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Pakistan Sindh Üniversitesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Analitik ve Çevre Kimyası Sempozyumu’na onur konuğu olarak katıldı...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Pakistan Sindh Üniversitesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Analitik ve Çevre Kimyası Sempozyumu’na onur konuğu olarak katıldı. Prof. Dr. Hüseyin Kara ayrıca Pakistan, Malezya, Umman ve Suudi Arabistan’dan bazı üniversitelerle Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzaladı.

Sempozyumun açılış konuşmasında söz alan Prof. Dr. Hüseyin Kara, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’in iyi dileklerini getirdiğini söyleyerek, “Pakistan halkı ve Türk halkı dosttur. Sempozyum vesilesiyle dostluklarımız pekişecektir. Selçuk Üniversitesi ilerleyen dönemlerde bu dostluğun devamı için üstüne düşeni yapacaktır. Birçok alanda olan ilişkilerimizin endüstri alanında da geliştirilmesi için üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

Prof. Dr. Hüseyin Kara, ziyaretinde Pakistan, Malezya, Suudi Arabistan ve Umman’ın önemli üniversiteleriyle de Mevlana Değişim Programı anlaşması imzaladı. Prof. Dr. Kara, Pakistan’ın Uluslararası Riphah Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. G. A. Miana, Peshawar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rasool Jan, Sindh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abida Tahirani, Karachi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Muhammad Qaiser, Mehran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Shah Abdül Latif, Punjab Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mujahid Kamran, Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammad Asghar, Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Malik Muhammad Rafique Rajwana, Lahore Garrison Üniversitesi Yetkilisi Dr. Ch. Jamil Anwar,COMSATS Bilgi ve Teknolojileri Enstitüsü Yetkilisi Dr. S. M. Junaid Zaidi, İslamabad Uluslararası İslam Üniversitesi Yetkilisi Prof. Dr. Muhammad İrfan Khan, Shah Abdul Latif Üniversitesi Yetkilisi Prof. Dr. Shafique Ahmed Arin, Pakistan Yüksek Öğretim Komisyonu Üyesi Dr. Muhammad Latif, Shaheed Mohtarma Benazir Bhutto Larkana Tıp Üniversitesi Yetkilisi Dr. Abdul Rauf Khaskheli, Malezya Sains Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahreeddin Saod, Umman Sultan Qaboos Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdul Munam, Suudi Arabistan Kral Saud Üniversitesi Yetkilisi Dr. Ayman Nafady ile toplantıda görüşerek Mevlana Değişim Programı Anlaşması imzaladı. Ayrıca Dünyaca ünlü H.E.J Kimya Araştırma Enstitüsü Yetkilisi Prof. Dr. Muhammad Iqbal Choudhary ile de ikili anlaşma imzalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri