Mevlana Caddesi'nde vatandaşa geçit yok

Alaaddin-Adliye tramvay hattı çalışmaları kapsamında Mevlana Caddesi’nden karşıdan karşıya geçişler yayalara kapatılmış, yayalar Valilik Binası’nın yanında bulunan trafik ışıklarından karşıdan karşıya geçiyordu.

Alaaddin-Adliye tramvay hattı çalışmaları kapsamında Mevlana Caddesi’nden karşıdan karşıya geçişler yayalara kapatılmış, yayalar Valilik Binası’nın yanında bulunan trafik ışıklarından karşıdan karşıya geçiyordu. Dün ise mitingten dolayı çalışma alanına demirden yapılan köprü geçit koyuldu. Sabah koyulan köprüye rağmen tel bloklar açılmadı. Birçok vatandaş karşıdan karşıya geçmek için tel blokları açmaya çalıştı. Cadde esnafı ise durumdan tepkili. Vatandaşın karşıya geçmek için en 500 metre yürüdüğünü, hamile ve bebek arası olan kadınlar ise karşıdan karşıya güçlükle geçtiğini söyledi. Çalışmalar nedeniyle cadde yaklaşık 1 metre derinleştirildi.

OKULLAR AÇILINCAYA KADAR TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir basın toplantısında konuyla ilgili şunları söylemişti: “Vatandaşlar Ramazan’da caddenin kapanmasına tepki gösterdi ama okulların kapanmasından dolayı çalışmalara başladık. Çünkü okulların kapanmasıyla şehrin yoğunluğu azalıyor. Okullar açılıncaya kadar çalışmaları tamamlamış olacağız. Hat tamamalndığında konya modern bir görünüme kavuşacak.” Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Alaaddin-Adliye tramvay hattında 7 adet istasyon bulunacak. Güzergahın sonunda raylı sistem taşıtları için depo alanı ile bakım ve onarım istasyonu yer alacak. Konya için önem arz eden projenin yatırım maliyeti; altyapı aktarımı, inşaat toplamı ve elektro-mekanik olmak üzere toplam 80 milyon 576 bin 100 TL olarak belirlendi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri