MEVKA'dan girişimcilere finans desteği sürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Innopark

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Konya-Karaman Bölgesi’nde çalışmalarını sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi işbirliğiyle “Karaman Melek Yatırım Buluşması” programı düzenledi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Karaman Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkcı, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Botsalı, Karaman İŞGEM Genel Müdürü Ali Kantürk, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri, girişimci adayları ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Bilindiği üzere, kalkınma ajansları, özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının teknik ve idari altyapılarının geliştirilmesi için ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak, sorumlu oldukları bölgelerin rekabet gücünü arttırmak için çok yönlü çalışmalar yürüten kuruluşlardır. Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bizler de, Konya ve Karaman illerimizin her alanda gelişimine katkı sağlamak ve sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek üzere bölgemizde yer alan tüm paydaşlarımız ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kurum olarak özellikle son yıllarda üzerinde yoğun çalışma yürüttüğümüz alanların başında ise gerek bölgemizin ve gerekse de ülkemizin gelecek hedefleri açısından büyük önem arz eden girişimcilik konusu gelmektedir. Ajansımızca, bölgemizdeki girişimci adaylarının iş fikirlerini hayata geçirebilecekleri altyapıların sağlanabilmesi adına; Karaman İş Geliştirme Merkezi, bilinen adı ile Karaman İŞGEM ve kısa adı İNNOPARK olan Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ajansımızın güdümlü proje destekleri ile hayata geçirilmiştir. Bu merkezlerimiz ve üniversitelerimiz ile işbirliği içerisinde; Konya’da 750, Karaman’da ise 450 kişi olmak üzere toplamda 1200 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmiştir" dedi. Program, katılımcılardan gelen soruların panelistler tarafından cevaplanması ile son buldu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri