MEVKA desteğiyle kadınlar üretecek

2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen “Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor” projesin

2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen “Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor” projesinin sözleşmesi Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı tarafından imzalandı.

İmzaların atılmasının ardından kurum olarak verdikleri destekle ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Konya’dan 3, Karaman’dan ise 2 proje olmak üzere farklı konularda toplamda 5 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından uygun bulunmuş, bu projelere toplamda 7 Milyon TL kaynak tahsis edilmiştir. Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor projesi de Seydişehir ilçemize ait yöresel ürünlerin üretilmesi, çeşitlendirilmesi ve satışının yapılması için dezavantajlı kesimlerinden kişilerin istihdam edilmesi amacıyla Seydişehir Belediyemiz tarafından hazırlanmış ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenmiştir. Proje iştirakçileri vasıtası ile mesleki eğitimlerin verilerek yöresel ürünlerin üretilmesi ve satışının yapılmasının hedeflendiği projeye makine ve ekipman alımları için Ajansımız tarafından 1 milyon 200 bin TL kaynak aktarıldı. Bölgesel ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi amacıyla ilçelerimizin her açıdan gelişimine katkı sunacak, sorunlarına çözüm üretecek projelere kurum olarak desteğimizin sürecek” ifadelerini kullandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da, “Belediye olarak, ilçemizin yöresel ürünlerinin markalaşması ve kadın istihdamını artırılması için hazırladığımız Kadınlar Üretiyor Seydişehir Gelişiyor projemiz MEVKA tarafından destek almaya hak kazandı. Projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, bizlerden desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na ve Mevlana Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri