Metropolit Özmen: Bütün Ezilmişler İçin Dua Edeceğiz

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ı ziyaret eden Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, "Bizim silahımız yok ama bizim duamız var. Mezopotamya toprağının bir daha acı yaşamaması ve bütün ezilen halklar için...

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ı ziyaret eden Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, "Bizim silahımız yok ama bizim duamız var. Mezopotamya toprağının bir daha acı yaşamaması ve bütün ezilen halklar için dua edeceğiz." dedi.

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ı başkanlık makamında ziyaret etti. Özmen’in ziyaretine Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Mardin Süryani Temsilcisi Vedi Aydın, Bethnahrin Demokratik Süryani Halk Meclisi Üyesi Odom Coşkun da eşlik etti. Özmen’i kapıda karşılayan Bozan, daha sonra başkanlık makamına geçerek, burada konuklarıyla görüşme gerçekleştirdi.

Bozan, özellikle Şengal’de yaşayan Ezidîlerin yaşadıkları dramatik duruma işaret ederek, IŞİD çetesinin Kürt, Türkmen, Süryani katliamlarına şimdi de Ezidî Kürtlerini de eklediğini kaydetti. Bozan, IŞİD çetesinin bu vahşetinin meşrulaştırılmaya dahi çalışıldığına dikkat çekerek, IŞİD çetesinin halklara, inançlara, kadınlara, çocuklara saldırısını devam ettirdiğini belirtti. Bozan, bütün inançların bu çetelere karşı birlik ve dayanışma içerisinde olması gerektiğine dile getirerek, yaşanan bu dramın bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini söyledi. Bozan, daha sonra belediyenin hizmet politikasına dair görüşlerini paylaştı.

'BİZİM SİLAHIMIZ YOK DUAMIZ VAR'

Görüşme sırasında konuşan Saliba Özmen, Ortadoğu’da herkesin barış ve kardeşlik içinde yaşaması dururken, insanların birbirini boğazlamasının insanlığa yakışmadığını söyledi. Özmen, dili, dini, rengi, etnisitesi ne olursa olsun fark etmediğini kaydederek, şunları söyledi: "Öyle bir sürece geldik ki dramatik, acıklı bir süreç. Ama inanıyorum ki önümüz aydınlık olacak. Ortadoğu’da maalesef aydınlığı görmek için kurban vermek lazım. Bu kurban kimi zaman Hristiyan kimi zaman Ezidî kimi zaman Kürt olmuş. Sanki bu kurbanları vermek zorundaymışız gibi. Bunu yenmek için sevgiye ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Çünkü bu topraklar bizim toprağımız. Bu topraklar kutsaldır, değerlidir, mistiktir, tarihidir. Mezopotamya topraklarında acıların yaşanmamasını diliyorum. Birbirimizi yaşatmalıyız. Bizim silahımız yok bizim duamız var. Özellikle ezilmişler için dua edeceğiz. Tabi biz sahip çıkmasak kimse sahip çıkmaz. İnşallah bundan sonra birbirimizi öldürmek yerine seveceğiz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri