Metro projesi İhaleye çıkıyor

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Konya’ya teşekkür ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metro projesi ile ilgili “Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. İlk etabın ihalesi bu ay içinde yapılacak” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Mevlana Meydanı’nda Konyalılar ile buluşan Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, AK Partililer ve çok sayıda Konyalı katıldı.

 

“İLK FIRSATTA KONYA’YA GELDİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konyalılar’a “5 ay sonra sizinle birlikteyim. Yerel seçimde verdiğiniz yüzde 70 buçukluk destekten dolayı teşekkür ederim. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı sizi de beni de mahcup etmeyecek. ‘İlk fırsatta huzurunuza geleceğim’ demiştim, geldim” dedi. “Konya; davasına en büyük desteği veriyor” diyen Erdoğan, “Tarım, sanayi, kültür, ilim ve tasavvufta zirveyi hiç bırakmamış bir şehir. Konya’nın altı da üstü de alimlerle dolu. Mevlananın emanetini aslına uygun koruyamazsak, ona layık olamayız” şeklinde konuştu. 

51 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Konya’nın yatırıma ihtiyacı var, biliyoruz. Geçen yıl Mavi Tünelin açılışını yaptık. 1 milyar 464 milyon olan 99 kalem projenin toplu açılışını yaptık. 645 milyon lira olan 88 kalem eserin açılışını yapmak İçin sizlerle bir aradayız. Konya’ya kazandırdıklarımız fazla. Son 17 yılda Konya’ya eski para ile söylüyorum, 51 katrilyon lira yatırım yaptık. 8 binin üzerinde derslik, 2 yeni üniversite kazandırdık Konya’ya. Ayrıca 20 bine yakın yurt kapasitesi oluşturduk. 42 bin kişilik stadyum, spor merkezleri inşa ettik. Konya gençleri artık sporu daha çok seviyor. Hızla Millet Bahçelerini Konya’ya kazandıracağız. İnşaatı devam eden ve seneye açılacak olan Şehir Hastanesi, çok modern olacak. Hızlı tren hatları ile Konya’yı diğer illere bağladık. Antalya-Kayseri’ye uzanacak hattın etüd çalışmaları devam ediyor. Eski ve Karatay Sanayi yeni yerine taşınacak ve o yerde kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız. Sulama tesisleri ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Karapınar’da enerji ihtisas bölgesi kuruyoruz. 

METRO İHALESİ EYLÜL AYI İÇİNDE 

Konya’ya 3 yeni müjde vereceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya metrosunun yapımına başlıyoruz. İlk etabının ihalesini Eylül’de gerçekleştiyoruz. Bugünden ziyade, geleceğe yatırım olacak. Pancar üretimi Konya’nın en önemli gelir kaynağı. NBŞ oranını yüzde 10’dan 5’e düşürdük. Yık sonuna kadar 2 buçuğa kadar düşürüyoruz. Bu yıl İçin ton başına 235’ten 300’e yükseltiyoruz. 2021 İslami dayanışma oyunlarının 5.’sinin ev sahibi olarak Konya’yı belirledik. Kasım ayında sözleşmesi imzalanacak. Konya, daha çok üreterek, yatırımların karşılığını verecek. Belediyecilik, sıradan bir iş değil, bir gönül işi. 25 yıldır yeni belediyecilik anlayışı ortaya koyuyoruz.”

KAPALI KAPILAR ARDINDA SİYASET OLMAZ

Millete söyleyecek sözü olmayanların sandığa gömüleceğini aktaran Erdoğan, “Siyaset, kapalı kapılar ardından yapılmaz. Başkalarının ağzına bakılarak yapılan işin adı siyaset değil, nefsaniyettir. Partimizin eksiklikleri, yanlışları olabilir. Kendi muhasebemizi yapmaktan çekinmedik. Bugün atılması gereken adımlar da varsa atarız. Milletin sadece desteğine değil, tespitine de ihtiyacımız var. Ayrıca Cumhur İttifakını da ihmal etmeyeceğiz” diye konuştu. 

KONYA İLE ARAMIZA KİMSE GİREMEZ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şunları kaydetti: “Konya için bugün tarihi gün. 90 hizmet kalemini Konya’ya kazandırmaktan mutluyuz. 31 Mart seçimlerinde AK Parti mührü vuruldu. Konya, Türkiye’nin yüz akı oldu. Konyalılar, gönül belediyeciliğini seçti. Verdiğimiz sözleri tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Konya, gönül şehri. AK Partide gönül partisidir. Konya, AK Parti demek. Bunu bilmeyenler bilsin. Konya ile AK Parti’nin arasına kimse girmedi. Konyalılar, AK Parti ve Cumhurbaşkanının arkasında.”

ŞEHRİMİZ YATIRIMLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “31 Mart’ta Konya’mız, partimize en yüksek destek veren şehir. Ne zaman önümüze sandık gelse Konyalılar çıkar, son sözünü tutar. Konya, sizin verdiğiniz hedefler doğrularında dünyanın konuştuğu marka. Devasa yatırımlar ile şehrimiz ödüllendirildi. Konya; ilk günkü aşk, karar ve azim ile Cumhurbaşkanımızın yanında durmaya devam edecek. Konyalılar, reisinin arkasında” dedi.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri