Metin Şahin: Spor eğitimdir

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Şahin, Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen ve Türkiye genelinde 124 kulüpten toplam bin 200 sporcunun katıldığı turnuvanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, şampiyonaya
Sporun bütün insanları kaynaştıran, barışı ve kardeşliği içinde barındıran, yarışma yoluyla dünyanın bütün güzelliklerini dil, din ve ırk ayrımı yapmadan biraraya getiren en önemli organizasyonların başında yer aldığını belirten Şahin, şöyle dedi:
“Tekvando sporu, akıl, beden eğitimi, ruhsal gelişim ve nezaketin biraraya gelmesidir. Spor, insanın eğitilmesidir. Şöyle bakıldığında sanki iki insan kavga ediyor gibi görünüyor, ama tekvando kavga ve şiddeti ayıran en büyük unsurdur. Kuralları olduğu zaman insanlar o sahaya sadece yarışmak için çıkar. Sevginin ve saygının olduğu bir yerde hiçbir zaman çatışma olmaz. Bu millet her zaman düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde çok büyük zaferler kazanmıştır. Artık dünyada savaş istemiyoruz, barış istiyoruz ve spor yaparak tüm insanları savunmaya davet ediyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum gençliğin eğitilmesinde sporun önemli bir yeri vardır. Bu yüzden desteklerimizi esirgemeyelim lütfen. Diyarbakır’ı uluslararası alana getirmek için çok çalışacağız. Diyarbakır’da uluslararası müsabaka düzenlemeyi hedefliyoruz.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri