Metin Şahin sitem etti

Tekvando Milli takımı Baküde şampiyon oldu. Kazanılan büyük başarının yeterince ilgi görmediğinden yakınan Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, basın ve spor kamuoyuna sitem etti

Azarbeycan’ın başkenti Bakü’de 10-14 Haziran tarihlerinde düzenlenen, “2009 WTF Dünya Kupası Tekvando Takımlar Şampiyonası”nda şampiyon olan Türk Milli Takımı, kazanılan büyük başarıya basında yeterli ilginin gösterilmemesinden yakınıyor. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, Bakü’deki şampiyonaya 30 ülkeden 600 sporcunun katıldığını, erkeklerde takım halinde şampiyon olduklarını, bayanlarda ise üçüncülüğü elde ettiklerini söyledi.

“Futbolda yaşanan dünya üçüncülüğü hala konuşuluyor, ama biz dünyayı yendik medyanın ilgisini çekmeyi başaramadık” diyen Şahin, şampiyona dönüşü havaalanında onlarca TV kamerası ve gazeteci tarafından beklerken, başarılarının birkaç satırlık haberlerle geçiştirildiğini belirtti. Şahin, Balkan şampiyonasında da çok başarılı olduklarını, artık ekim ayında Kopenhag’ta yapılacak ferdi dünya şampiyonası için hazırlıklara başladıklarını ifade ederek, “Erkeklerde dünya şampiyonu bayanlarda ise üçüncü olduk, ama basında hak ettiğimiz kadar yer bulamadık. Bu bizi üzdü, ancak aynı zamanda hırslandırdı. Bundan sonra işimiz çok daha zor, çünkü başarısız olmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.
HEDEF KORE’Yİ GEÇMEK
Kore’nin tekvandoda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Şahin, hedeflerinin bu ülkeyi geçerek zirveye oturmak olduğunu bildirdi. Şahin, 2012 Londra Olimpiyatları için çalışmalar şimdiden başladıklarını ifade ederek, “Önce Kopenhag’da çok başarılı olmalıyız. Sonrası hedeflerimiz büyüyecek. Mesela Kore’yi tekvandoda geçmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Futbolda Brezilya neyse tekvandoda da Kore öyle... Kore’nin yerini almak için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri