Meteoroloji'den sıcak dalga uyarısı

Ramazan ayının sona ermesinin ardından son günlerde etkili olan sıcak havalar, önümüzdeki günlerde daha da artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Konya dahil çok sayıda il için sıcak hava dalgasının geleceği uyarısında bulundu. Hafta sonuna kadar Konya'da hava sıcaklığı 36 dereceye kadar yükselecek. Başta sağlık sorunu olan vatandaşları uyaran meteoroloji, özellikle öğle saatlerinde uzun süre güneş altında kalmanın getireceği sağlık sorunlarına karşı vatandaşı uyarıyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre, Konya'da hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar 3 ile 7 derece arasında artış gösterecek. Bugün 32 derece olması beklenen hava sıcaklıkları, pazar gününe kadar 35 dereceye kadar yükselecek. Güneşin özellikle hafta sonu etkisini iyice hissettirmesi bekleniyor. Konuyla ilgili meteorolojiden şu uyarı yapıldı: "Ülkemizin genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, cuma günü ve hafta sonunda Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde, Pazar gününden itibaren ise Marmara bölgesinde hissedilir derecede sıcaklık artışlarına sebep olacağı beklenmektedir. İç bölgelerimizdeki havasıcaklığının normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

En yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara ve İzmir'de 37, Konya ve Kayseri'de 36, İstanbul'da 33, Manisa, Denizli ve Edirne'de 39, Adana ve Antalya'da 35, Karabük ve Tokat'ta 39, Diyarbakır'da 42 Şanlıurfa'da 43, Elazığ'da 40 ve Erzurum'da 33 dereceye ulaşması beklenmektedir. Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde rüzgarın yarından itibaren kuzey yönlerden güneyli yönlere dönmesiyle birlikte en yüksek hava sıcaklığının 40 dereceden 30 ila 35 derece arasına düşmesi beklenmektedir. Ancak güneyli rüzgarlarla deniz üzerinden taşınacak nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların 40 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere güneş çarpması gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BERKHAN PARLAK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri