Meteoroloji’den Aşırı Sıcak Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklığının, cuma günü ve hafta sonunda ülke genelinde artarak, iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 7, diğer bölgelerde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklığının, cuma günü ve hafta sonunda ülke genelinde artarak, iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 7, diğer bölgelerde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bildirildi. Yetkililer, vatandaşları güneş çarpması konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Hava sıcaklığının, cuma günü ve hafta sonunda ülke genelinde artarak, iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 7, diğer bölgelerde ise 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiği belirtildi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan hava sıcaklığının, pazar günü Marmara'da, Pazartesi ise batı kesimlerde azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği kaydedildi.

Bazı illerde önümüzdeki günlerde beklenen en yüksek sıcaklık değerlerini paylaşan yetkililer şu bilgileri verdi: Ankara 35 - 36, İstanbul 32 - 35, İzmir 36 - 37, Denizli ve Aydın 39 - 41, Antalya 35 - 37, Adana 33 - 34, Samsun ve Trabzon 29 - 32, Erzurum 29 - 31, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 40 - 42 derece.

Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri