Meteoroloji bu illere sağanak yağış uyarısı yaptı: Konya'da hava nasıl olacak?

Yaz sıcaklarının etkisini artırdığı şu günlerde yağmur vatandaşı serinletti. Meteoroloji bu illere sağanak yağış uyarısı yaptı. Konya için hava tahmini ise şu şekilde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınadı. Tahminlere göre yurdun iç ve güney kesimlerinde kuvvetli sıcaklar beklenirken ülkenin kuzeybatısı yağışlı bir hafta geçirecek. Marmara Bölgesi’nin tamamında ve Ege Bölgesi’nin kuzeyinde hafta boyunca aralıklarla yağış bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük ve Van çevreleri, İstanbul'un Avrupa Yakası'nın kuzeyi ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu, Kütahya’nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojinin değerlendirmesinde Konya için sağanak yağış gözükmüyor. Konya merkezde hava sıcaklığının yüksek seyretmesi bekleniyor.

Konya için 5 günlük hava tahmini şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri