Mesut Bakkal 26 puan topladı

Torku Konyaspor'da Uğur Tütüneker görev yaptığı süre içinde 16 puan toplarken, Tütüneker'den sonra göreve gelen Mesut Bakkal ise 26 puan topladı. Kartal, ilk yarıda 22 gol atarken, ikinci yarıda 26 gol atmayı başardı

Süper ligde, ilk sezonunu Eskişehirspor beraberliği sonucu 42 puanla 11. sırada kapatan Torku Konyaspor, 34 haftalık dönemde ilk yarıda 20, ikinci yarıda ise 22 puan topladı. Yeşil-beyazlı takımda uzun tatil sürürken, gözler yeni sezon planlamasına çevrildi.

Sezonun sona maçında Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşan ve ilk yarıda Konya’da 4-1 yendiği rakibiyle 1-1 berabere kalan Torku Konyaspor, özellikle 4 büyük takımdan içi sahada aldığı puanlarla ligde kalmayı başardı. Kartallar, şampiyon Fenerbahçe’yi ligin ilk haftasında  3-2 yenerken, Trabzonspor ve Galatasaray ile 0-0 ve Beşiktaş ile de 1-1 berabere kalarak 4 maçta 6 puan aldı. Yeşil-beyazlılar, 4 büyüklerle deplasmanda oynadığı maçları ise kaybetti.

Torku Konyaspor, ligin ilk yarısında 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 9 yenilgi alırken,  ikinci yarıda ise, 5 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 7 maçta berabere kaldı ve 5 kez de yenildi. İlk yarıda 22 gol atan ve kalesinde 26 gol görerek devreyi eksi 4 averajla kapatan Kartallar, ikinci yarıda ise 26 gol att ve 19 yedi. Lig perdesini toplam 42 puanla 11. sırada kapatan Torku Konyaspor, artı 3 averaja sahip bulunmakta. Torku Konyaspor’da, Haziran ayı sununa kadar ki uzun tatil sürürken, gözlerde yeni sezon planlamasına çevrildi.  

Yeşil-beyazlı yönetici ve teknik adamlar, lig yorgunluğunu attıktan sonra, muhtemelen önümüzdeki hafta sonunda bir araya gelerek 2014-2015 sezonu hazırlıklarına başlayacaklar. Toplantıda, yeni sezon hazırlık kampı ve planlamasının yapılmasının ardından transfer masaya yatırılacak ve gidecek, futbolcuların belirlemesiyle alınacak futbolcuların durumu netleştirilecek. Mevcut kadroyu büyük ölçüde korumayı ve iskeleti bozmamayı amaçlayan Torku Konyaspor yönetici ve teknik adamları, yabancı futbolcu transferinde Dünya kupası maçlarını bekleyebilecekleri ileri sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri