Mesud Barzani: Barış Ne Kadar Uzun Sürse De Bir Saat Savaşmaktan İyidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde düzenlediği toplu açılış törenine Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde düzenlediği toplu açılış törenine Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de katıldı. Barzani, burada yaptığı konuşmada barış mesajları verdi.

Alana Başbakan Erdoğan ile birlikte gelen ve birlikte sahneye çıkarak vatandaşları selamlayan Barzani, konuşmasının başında "Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu fırsatı bize tanıdığı için içten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum." dedi. Kendisi için bugünün "çok tarihi ve çok değerli" olduğunu söyleyen Barzani, "Türkiye'ye geldim. Diyarbakır'da sizleri ziyaret etmekteyim. Kürdistan halkının selamını taşıyorum. Türk halkı için, değerli Diyarbakır halkı için." dedi.

Barzani, Türkçeye çevirilen konuşmasında şöyle konuştu: "Saygıdeğer kardeşlerim! Yeni bir tarih oluşturma zamanı gelmiştir. Birbirini kabul etmek, kardeşlik yöntemleriyle yaşamak zamanıdır. Ben bugün sevinç içinde kaldım. Bugün görüyorum ki, kardeşlik ve doğru yolu izleyen bir Türk lider bulunmuştur. Saygıdeğer kardeşlerim! Ortadoğu'da yaşayan insanların artık birlikte yaşama günü gelmiştir. Birlikte yaşamakla, birlikte kalmakla birlikte yaşama yöntemleri izlemekle halklarımızı mutlu günlere taşıyabiliriz. Savaşlar denendi. Kimse savaştan bir hayır görmedi. Bir Türk gencinin kanı bir Türk gencin eliyle ya da bir Kürt kanının bir Türk gencin eliyle dökülmesi günü sona ermiştir. Barışın temeli atılmıştır. Biz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz ki, çok cesur bir şekilde bu temeli attı. Benim Türk-Kürt kardeşlerimden isteğim, barış projesini desteklesinler. Barışa girilecek savaş, zor bir savaştır. İnanın cesur bir insan olmazsa barışa savaş veremez. Barış yolu ne kadar uzun ise bir saat savaşmaktan daha iyidir. Bugün Türk-Kürt kardeşlerime, biz tüm gücümüzle barış sürecini destekliyoruz ve destekleyeceğiz demek istiyorum. En önemli adım bu projeye başlamakla oldu. Hepimiz biliyoruz ki 15 ya da 20 sene önce böyle karşınızda konuşmam imkansızdı. Bu kardeşliğin sonucudur. Birbirimizi anlamanın sonucudur. Ve inanıyoruz ki barış süreci sonuca varacaktır. Ne kadar zaman gerekliyse onu vermemiz gerekiyor. Son olarak hizmetinizde olduğum için çok mutluyum. Hepinize başarılar diliyorum."

Barzani konuşmasının sonunda Türkçe konuşmak istediğini belirterek "Yaşasın kardeşlik. Yaşasın barış. Yaşasın özgürlük. Yaşasın Türk ve Kürt kardeşliği. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri