Messi, Çin’de Penaltı Kaçırdı, Brezilya Galibiyete Uzandı: 2-0

Çin’in başkenti Pekin’de oynanan Superclásico de las Américas dostluk maçında Brezilya, Arjantin’i 2-0 mağlup etti.2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nın açılışının da yapıldığı ve Kuş Yuvası olarak bilinen Milli Stadyum’da oynanan...

Çin’in başkenti Pekin’de oynanan Superclásico de las Américas dostluk maçında Brezilya, Arjantin’i 2-0 mağlup etti.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nın açılışının da yapıldığı ve Kuş Yuvası olarak bilinen Milli Stadyum’da oynanan maçta Arjantin’in yıldız futbolcusu Lionel Messi, maçın ilk yarısında bir penaltı kaçırdı. Brezilya’nın kalecisi Jefferson, Messi’nin 41. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu çıkarmasını bildi. 28 ve 64. dakika Diego Tardelli’nin attığı iki golle Brezilya, maçı 2-0 kazandı.

HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI FAZLA OYUNCU DEĞİŞİMİ

Akşam oynanan maç öncesi futbolcuların tedirgin olduğu tek konu, Pekin’deki hava kirliliğinin sağlığı tehdit eder seviye çıkmasıydı. Önce sarı, ardından da turuncu alarmın verildiği Pekin’de birkaç gündür devam eden hava kirliliği, maçın seyrini değiştirecek seviyedeydi.

Pekin’deki hava kirliliği, Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği seviyenin 20 katına çıkmıştı. Maç öncesi Brezilya teknik direktörü Dunga, futbolcularının sağlıklarının hava kirliliğinden etkilenmemesi için fazla oyuncu değişikliğine gideceğini açıklamıştı. Arjantinli yıldız Messi ise kirlilikten dolayı antrenmanda 10 dakika kaldıktan sonra soyunma odasına gitmişti. İki takımın da oyuncuları maça Pekin’deki hava kirliliği altında çıkmıştı. Ancak Çin’in ve iki takımın imdadına, esen rüzgar yetişti ve maçın başlamasına kısa bir süre kala rüzgarın esmesiyle kirlilik ve sis yavaş yavaş azaldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri