Meslekler Belgeleniyor

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Valilik ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa yürütülen Bursa VocTest Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi bilgilendirme toplantısı...

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Valilik ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa yürütülen Bursa VocTest Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

BESOB bünyesinde yer alan Bursa VocTest Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi ile 2014 Türk Akreditasyon Kurumu ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından akreditasyon ve yetkilendirme süreçleri tamamlandı. BESOB yapısında yer alan ve 2013 yılının eylül ayında belgelendirme amacıyla kurulan Bursa VocTest Personel Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nde, ilk olarak Dokuma Kumaş Desinatörlüğü mesleklendirme ve belgelendirme faaliyetlerine başlandı. Resmi sınavlar ise 21-23 Ekim tarihlerinde yapıldı. BESOB Başkanı Arif Tak, proje kapsamında Dokumacılıkta Desinatörlük Bölümü açıldığını ve diğer bölümler için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

KOSGEB’TEN TAM DESTEK

Bursa’da ilk olan projenin işsizliğe çözüm olacağını dile getiren Tak, "İşsiz olanlar gelsinler, bu kuruma başvursun. Görecekleri destekle bu belgeyi almaya hak kazanacaklar. Bu belgeyi almaya hak kazananlar AB bağlı ülkelerde iş bulabilecek. Öğretmenlik yapabilecekler ayrıca iş dünyasında tercih edilecekler. Bu belgeyi almak için ödenecek tutarın yüzde 50’si KOSGEB tarafından karşılanacak." dedi.

54 AYA VARAN PRİM TEŞVİKİ

KOSGEB Müdürü Ahmet Akdağ ise başkanlık olarak KOBİ’lerin teknolojik bünyelerini daha fazla yükseltmek, uluslararası pazarlarda çok daha kendine güven duyan işletmeler olmasını misyon edindiklerini belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Eren Karaca da mesleki yeterlilik belgesi bulunan işçi çalıştıran iş yerlerinin, 54 aya varan sosyal güvenlik prim teşvikinden faydalanacaklarını belirtti. Karaca, “Mesleki yeterlilik belgesi olan işçi ve işveren önemli avantajlara sahip olacak. İşveren açısından doğru kişin istihdam edilmesi ve mali kayıpların önüne geçilmesi, çalışan açısından akla gelen fayda ise hangi konularda yeterli olduğunu görmesi olacak." diye konuştu.

Uluslararası nitelikte TS EN ISO/IEC 17024 standardına uygunluğu Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendiriliyor. Belgelendirme kuruluşların yaptığı sınavlarda başarılı olanlara Mesleki Yeterlilik Belgesi veriliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri