Mesleki Eğitim'de mezuniyet coşkusu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mesleki Eğitim Fakültesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mesleki Eğitim Fakültesi, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meral Akan, “4 yıl önce bizlere büyük bir güvenle emanet ettiğiniz çocuklarınızı iyi bir eğitimle meslek hayatına hazırladık. İnsan yetiştirmenin önemini hep beraber yaşadığımız bu güzel günde onları bugünlere ulaştıran ailelerin sevincini ve heyecanını paylaşıyorum. Bu heyecanı meslek hayatınızda da kaybetmemenizi, mezun olan öğrencilere meslek hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından diplama törenine geçildi. Mesleki Eğitim Fakültesi’nden mezun olan 850 öğrenci, diplomalarını öğretim üyelerinin elinden aldı. 98 mezun veren El Sanatları Bölümü’nün tek erkek mezunu olan Yıldıray Özyurt’un heyecanı ise görülmeye değerdi. Diplomasını Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zuhal Bezirci Türktaş’tan alan Özyurt, “Bu yıl mezun olan 98 kişi arasında tek erkek olmam benim için özel bir anlam taşıyor. El sanatlarını seviyorum ve bundan sonraki yaşamımda öğrencilerimi de en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum. Birçok kişi el sanatlarının kadınlara yönelik bir meslek olduğunu düşünüyor ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Sınıfın en başarılı öğrencilerinden biriydim. Örneğin kız öğrencilerin bile son derece zorlandığı Örgü Teknikleri dersinden 98 puanla geçmeyi başardım. 4 yıl boyunca tek erkek olarak eğitimim sürdürmek zor oldu ancak her şeye rağmen mutluyum. El Sanatları Bölümü’nü düşünen erkek arkadaşlarıma da tavsiye ederim” diye konuştu.
Mezun olan öğrenciler Araştırma Görevlisi Kezban Sönmez’in eşliğinde hep bir ağızdan öğretmen andını okudu. Büyük bir coşkuyla 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atan öğrenciler, mezuniyet heyecanını aileleriyle paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri