Mesleki eğitim fuarı Konya’da başladı

Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı, Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılışı gerçekleştirildi. İki gün boyunca 90 firma, öğrencilere katkı sağlamayı hedefliyor

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye’nin mesleki eğitim odaklı ilk ‘Mesleki Eğitim İstihdam Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış programına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı ve çok sayıda bölge sanayicileri, meslek lisesi öğrencileri ile davetliler yoğun katılım gösterdi. Fuarda iki gün boyunca 90 firma ve kurum stant açarak öğrencilere katkı sağlayacak.

Öğrencileri ve sanayicileri tebrik eden Vali Özkan, istihdam fuarının öğrencilere katkı sağlayacağını belirterek, “Öğrencilerimizin yüksek bir motivasyonu var. Gelecekle ilgili kararlı bir şekilde yürümek istiyorlar, bu noktada çalışma yapmak istiyorlar. İş adamlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

EN BÜYÜK PROBLEM İNSAN KAYNAĞI

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın artık güçlü bir sanayiye ve üretim gücüne sahip olduğunu belirtti. Büyükeğen, “Konya’dan 195 ülkeye, yıllık 3 milyar 300 bin doların üzerinde ihracat yapıyoruz. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki; geleceğini sanayi ile kurgulayan Konya’nın bugün en büyük problemi insan kaynağı. Sanayicilerimiz, üretime değer katacak, üretimin sürdürülebilirliğini sağlayacak insan kaynağı bulmakta olağanüstü zorlanıyorlar. İşte bu fuar, İnşallah doğru insanı, doğru işletmeyle eşleştirecek” şeklinde konuştu.

Mustafa Büyükeğen, şunları söyledi: “İki gün boyunca devam edecek fuarımız, sanayi işletmelerimizle, Meslek Liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezleri’nde okuyan veya mezun olan gençlerimizi bir araya getirecek. Dolayısıyla bu fuarda iş var, istihdam var diyoruz.”

FUAR KONYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü de fuara ev sahipliği yapan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük sanayi bölgesi olduğunu, bölgede üretim yapan 746 fabrikada, 65 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri