Meslek lisesine yeni uygulama birimleri

Meram Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Dünya Bankası tarafından da desteklenen Ortaöğretim Projesi Mesleki Eğitim Girişimleri Dil Destekli Web Programcılığı projesi, dün düzenlenen törenle tanıtıldı. Yeni uygulama birimlerinin açılışının da
Meram Ticaret Meslek Lisesi’nin önemli eğitim programları verdiğini ve Konya’da eğitim alanında ciddi çalışmalar yapan kurumlardan biri olduğunu ifade eden Halil Şahin, “Meram Ticaret Meslek Lisesi’nin projesi AB Ortaöğretim Projeleri kapsamında 74 proje arasında 7. sırada yer aldı. Bu da okulumuzun başarısını gösteren bir kanıt niteliğindedir. Tabi ki yerinde saymamalı ve sürekli gelişime açık olmalıdır. Dünya teknoloji ve bilim alanında hızla değişmekte ve gelişmektedir. Bu değişime ayak uydurmalı hatta değişimin her zaman bir adım önünde gitmelidir. Değişime ve gelişime en alışkın kişiler lise çağlarındaki insanlardır. Bu öğrencilere bilgi veren eğitimcilerimizin de aynı şekilde gelişime ve eğitime açık olmaları gerekir. Bu amaçlarla açılan yeni birimlerimizin okulumuza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Halil Şahin konuşmasının sonunda Filistin’e yapılan saldırılar sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara da Allah’tan acil şifalar diledi.
Meram Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Adalet Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Göğer de, 2 binin üzerinde öğrencinin okullarında mesleki eğitim gördüğünü, açık öğretim lisesinde eğitim gören 400 kişinin de hafta sonları yüz yüze eğitim gördüğünü bildirdi. 1925 yılından bu yana okullarında eğitim ve öğretim çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Mustafa Göğer, okullarında uygulanan yeni AB projeleri hakkında bilgi verdi. Hükümetle Dünya Bankası arasında yapılan anlaşma gereği 50 bin Euro’luk dil desteği web programı projesinin uygulamaya konulabilir raporu aldığını açıklayan Göğer, açılışını gerçekleştirecekleri bu projenin ve uygulama birimlerinin hayırlı olması dileklerini sundu.
Lisenin Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Arif Uysal ise, projenin ne olduğu hakkında bilgi verdi. Üç aşamalı projenin ilk aşamasının yaklaşık 3 ay süreceğini ve bu süreçte eğitimcilere 320 saat eğitim verileceğini belirten Arif Uysal, “Temel İngilizce ve Mesleki İngilizce eğitiminin verileceği 2. aşama eğitim yaklaşık 240 saat sürecek ve 3 ay devam edecek. Son aşamada ise eğitimciler dil pratiği için İngiltere’ye gönderilecek. Toplam eğitim süreci yaklaşık 7 ay sürecek” dedi.
Konuşmaların ardından Meram Ticaret Meslek Lisesi’ni tanıtan sinevizyon izlendi. Halk Oyunları ekibinin yaptığı gösterinin ardından uygulama birimlerinin açılışı gerçekleştirildi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri