Meslek hastalıkları sempozyumu yapıldı

T.C.Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Meslek Hastalıkları Sempozyumu Konya’da gerçekleştirildi

Sempozyuma; Konya Valisi Muammer Erol, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Kamil Türkmen, THSK Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Dr. Sedat Gülay, Konya Halk Sağlığı Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirici, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Gökhan Darılmaz,  Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri ile çok sayıda öğretim üyesi, hekim ve sağlık personeli katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Konya Halk Sağlığı Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirici, “İnsanoğlunu ilk var oluşundan bu yana oldukça hızlı bir değişim gösteren teknoloji ve çalışan sağlığı günümüzde de ciddi önem arz etmekte, artan teknoloji ve sanayileşme ile birlikte bir taraftan çalışırken edindiğimiz hastalıklar ve bu hastalıkların sonunda da emeklilik hayatımızda tedavi olma yönünde gösterdiğimiz çabalarımız yadsınamaz. Çalışıyoruz bir şeylerin peşinde koşuyoruz emekler harcıyoruz ama bu emeklerimizi sağlıklı olarak mı, sağlıksız olarak mı harcıyoruz, çalışırken hastalık sahibi mi oluyoruz, dert sahibi mi oluyoruz bunlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Bu sempozyumda meslek hastalıkları alanındaki tüm sorunlara değinileceğini ifade eden Küçükkendirci, “Ülkemizde de ciddi meslek hastalıkları olmakta ama maalesef istatistikler yeterli değil, bugünkü sempozyumda bunun nedenleri de irdelenecek ama kısaca ifade edeyim ki hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının farkındalığını arttırmamız gerekiyor. Bu toplantıda bunu öngörüyor zaten, bu farkındalığı artırdığımız takdirde gerçekten bize muayene için müracaat etmiş bir kişinin acaba meslek hastalıklarından mı rahatsız yoksa başka sebeplerden mi rahatsız olduğunu ortaya koymak daha da kolaylaşacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan ve koruyucu sağlık hizmetlerini öncelememiz lazım, iş sağlığı da bunların başında geliyor diyen Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Kamil Türkmen ise, “Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği sağlık politikalarının sahada bizler uyguluyoruz. Biz de belirlenen bu sağlık politikaları içerisinde kendi alanlarımızla ilgili çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaların içinde bugünde meslek hastalıkları ile ilgili bir bölümü konuşacağız. Meslek hastalıkları ile ilgili konuşacağımız bölümler çok teknik konular, bu konuda yıllarca emek sarf etmiş hocalarımızın ve kurumumuzun bikrimi sizlere aktarılacak ve bunlarla ilgili hazirununda farkındalığı artırılmaya çalışılacak ve sonuçta insanlarımıza sağlık hizmeti olarak, bir fayda olarak geri dönmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri