‘Mesleğimiz itibarsızlaştırılıyor’ 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Bugün, Cumhuriyet tarihinde öğretmenliğe en çok zarar vermiş, onu en çok değersizleştirmiş, açlığa ve itibarsızlığa sürüklemiş bir dönemi yaşamadık”

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Bugün, Cumhuriyet tarihinde öğretmenliğe en çok zarar vermiş, onu en çok değersizleştirmiş, açlığa ve itibarsızlığa sürüklemiş bir dönemi yaşamadık” diye konuştu. 

Sendika binasında yapılan basın açıklamasına Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler ile CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

Basın açıklamasında yöneticilerin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Öğretmenlerin çalışma koşullarını ağırlaştırdılar; mesleki alanlarındaki söz hakkını gasp ettiler; Anayasal bir hak olan güvenceli istihdamı çiğneyerek kadrolu-sözleşmeli-ücretli diye ayrıştırdılar; yetmedi- öğretmenleri Saray’ın talimatı ve yandaş sendikaların oluruyla hazırlanan ÖMK denilen garabetle uydurulmuş yeni unvanlarla bölmeye giriştiler; bir teneffüs arasında hazırlanabilecek basitlikte olan bu kanunla öğretmenlerin uzmanlıklarını, diplomalarını, emeklerini, meslekteki kıdemlerini görmezden geldiler; öğretmenleri geçinemez, eve boynu bükük sınıfa ise düşünceli biçimde girer hale getirdiler; yaşanabilir bir emeklilik hayalini çaldılar; liyakatsizce atanan yandaş yöneticilerin mobbingleriyle bunalttılar, yine liyakatsiz mülki amirler arasında öğretmen azarlamayı adeta bir geleneğe dönüştürdüler, biz hakkımızı aradığımızda “trol” deyip, “çapulcu” deyip hedef gösterdiler, öğretmenlerin Başöğretmenlerinin kendilerine emanet ettiği öğrencilerine çağdaş, laik ve adil bir eğitim verebilmesini engellediler.  Bugün öğretmenliğin kutsallığından bahsedecekler” dedi. 

FIRSAT EŞİTLİĞİNDEN UZAKLAŞILDI

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise, Öğretmenlerin Gününü kutlayarak, "Edebi Başöğretmen ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bizlere eşit yurttaşlık kazandırmıştır. Köy çocuklarından fakir ve fukaranın çocukları da eğitimde eşit haklardan yararlandırılıyordu. Ancak Cumhuriyetin kazanımlarının içinin boşaltılmaya çalışıldığı bu dönemde, eğitimde fırsat eşitliğinden uzaklaştırılıyoruz. Bu anlamda Eğitim-İş'in eğitimdeki fırsat eşitliğini savunmasını ve emek mücadelesini destekliyoruz. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Basın açıklamasının sonunda Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, son günlerde öğretmenlere karşı saygısız davranışta bulunduğunu iddia ettiği Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e İmam Gazali'nin Adab-ı Muaşeret kitabı ile kulak çöpü göndereceğini ifade etti.  

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri