Meşhur Türk markası dünyada ilk 50'ye girdi! Bu başarı tesadüf değil

Türkiye'de faaliyet gösteren en büyük markalardan birisi dünyada ilk 50'ye girdi. Beyaz eşya üretiminde lider olan Beko'nun bu başarısı takdir kazandı.

Türkiye genelinde üretim yaparak ülke ekonomisine olumlu anlamda katkı sağlayan binlerce firma var. Bu firmalardan bazıları tek başına binlerce kişiye istihdam sağlıyor. Vatandaş bu istihdamın önemli olduğunu gayet iyi biliyor. Dünya genelinde yapılan uluslararası derecelendirmelerde ilk 50'ye giren Türk firması herkesi sevindirdi.

2050 YILINA KADAR NET SIFIR EMİSYON TAAHHÜDÜNDE BULUNDU

Ev teknolojileri sektörünün lider şirketi Beko, sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi proje ve faaliyetleriyle dünyanın saygın endekslerinde üst sıralarda yer aldı. 2050 yılına kadar tüm operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan Beko, dünyanın en köklü yayınlarından TIME dergisinin önde gelen istatistik kuruluşu Statista iş birliğinde yayımladığı “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri 2024” listesinde 500 şirket arasında 44’üncü, sektöründe ise 1’inci sırada yer aldı. Beko, Türkiye’den bu listeye girme başarısını gösteren tek şirket oldu.

DEĞERLENDİRMELER BELİRLİ KURALLAR ÇERÇEVESİNDE YAPILDI

TIME dergisi ve Statista’nın “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri 2024” listesi 30'dan fazla ülkeden 5 bini aşkın şirketin karbon emisyonu, sürdürülebilirlik hedef ve girişimlerine bağlılık, iş güvenliği, çalışan bağlılığı ve uluslararası raporlama standartlarına uyum gibi sürdürülebilirlik yönetimi ve şeffaflığına ilişkin 20'den fazla temel performans göstergesine göre değerlendirilmesiyle oluşturuldu.

BEKO'NUN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

Türkiye'nin yeni yeni sanayileşmeye başladığı 1950'li yıllarda, Koç Holding'in kurucusu Vehbi Koç, Türkiye'ye döviz kazandıracak bir ürün arayışındaydı. O dönem yeni yeni yaygınlaşan beyaz eşya üzerine yoğunlaştı. Beko şuan 100'den fazla ülkede satış yapan uluslararası bir Türk markası.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri