Meşhur şirketin iflası ülke ekonomisini özetliyor! 900 kişi işsiz kaldı

Türkiye ve dünyada küresel kriz sonucu iflas eden firmalar bir yenisi daha eklendi.

Türkiye ve dünya piyasasında yaşanan ekonomik kriz sonucunda binlerce firma iflas etti. Türkiye'nin ekonomisine bakınca yüksek enflasyon belirgin şekilde ortaya çıkıyor. Enflasyonist ortamlarda ise iflas ihtimali artıyor.

Türkiye bu krizde en az iflasın yaşandığı ülkelerden birisi olarak biliniyor. Türk şirketlerinin güçlü oluşu ile iflaslar engelleniyor. Peki dünya piyasasında durum aynı mı? Hayır dünyada ekonomik krizin sancıları daha sert hissediliyor. Avrupa kıtasında çok sayıda şirket krize dayanamayıp iflas ettiğini duyurdu.

İflasların artması demek daha çok işsizlik demek. Bazı ülkelerde işsizliğin arttığı istatistiklere yansıdı. Dünyada son dönemde en çok iflas görüldüğü ülkelerden birisi ise Almanya.

Alman şirketleri ekonomik krize dayanamayıp iflasını duyuruyor. Ülke genelinde enerji maliyetlerinin artmasına bir de enflasyon eklenince tablo daha da kötüleşti. Son olarak dev bir şirket daha 19 şubesini kapatacağını açıkladı.

Almanya Hamburg merkezli Otto Grubu'na bağlı Mytoys adlı oyuncak mağazaları, faaliyetlerini durduracağını duyurdu. Grup, önümüzdeki yıl Şubat ayına kadar tüm şubeleri kapatacağını, internet platformunun kapatılacağını belirtti. Bu karar 900 çalışanın işini kaybetmesi anlamına geliyor.

DEV ŞİRKETLER BATMIŞTI

Almanya'da Ukrayna-Rusya savaşının getirdiği enerji krizi ve hammadde fiyatlarının aşırı artış göstermesi nedeniyle yüzlerce şirket daha önce iflas etmişti. Bu şirketler arasında 1866'da kurulan otomotiv parçaları tedarikçisi Borgers Grubu gibi pek çok köklü şirket ve hastaneler de bulunuyordu. Orta Ölçekli İşletmeler Birliği, 1.4 milyon şirketin iflas riski altında olduğunu açıklamıştı.

Ekonomi Haberleri