Mescid-i Aksa ümmetin meselesi

Siyonist İsrail’in Müslümanların ilk mescidi Mescid-i Aksa’yı postallarıyla kirletmesi AGD Konya Şubesi Üyeleri tarafından protesto edildi. Grup adına konuşan Mehmet Parlak, “Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üyeleri Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan işgal ve saldırıları protesto etti. Şerafettin Camii’nde Cuma Namazı çıkışı toplanan kalabalık terörist İsrail devleti aleyhine sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Terör devleti İsrail, Müslümanlara yönelik saldırı ve kışkırtmalarına sitemli bir şekilde devam ediyor. Yahudi takviminde yılbaşı kabul edilen Roş Aşana bahanesiyle, beş gündür Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan işgal ve saldırılar, Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırma politikalarının bir parçasıdır. Siyonist İsrail, her zaman olduğu gibi uluslararası anlaşmaları hiçe saymaktadır. Mescid-i Aksa bir İslam mabedidir. Buna rağmen terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’yı belirli zamanlarda Yahudilere tahsis etmek istemektedir” dedi.

MÜSLÜMANLAR TEMİZLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar’ın elinden alınmaya çalışıldığının altını çizen Parlak, şöyle konuştu: “Terör devleti İsrail’in amacı ilk fırsatta Mescid-i Aksa’nın hukuki statüsünü değiştirmek ve burayı Yahudilerle Müslümanlar arasında bölmektir. Terör devletinin Başbakan’ı Neteyahu’nun 'Mescid-i Aksa’nın hukuki statüsüne saygılıyız' sözleri Siyonist katillerin tüm dünyanın gözlerine bakarak yalan konuşabilme yeteneğinin bir parçasıdır. İlk günden beri İslam coğrafyasına bir hançer gibi saplanmış olan İsrail, bilindiği üzere 1967 yılında da içerisinde Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Doğu Kudüs’ü işgal etmiştir. Yine aynı tarihte uluslararası hukuku hiçe sayarak Doğu ve Batı tüm Kudüs’ü birleşik ve ebedi başkent ilan etmiştir. Filistin topraklarını Müslümanlardan arındırmayı bir devlet politikası haline getiren İsrail, Doğu Kudüs’ü ve Mescid-i Aksayı da İslam’dan koparabilmek için her türlü yola başvurmaktadır. Müslümanların Doğu Kudüs’te imar hakkını gasp eden İsrail, yine uluslararası hukuka aykırı olarak Doğu Kudüs’ü Yahudi yerleşimcilere açmıştır. 1967’den bu zamana 200 binden fazla Yahudi yerleşimci Doğu Kudüs’e taşınmıştır. Müslümanların evlerine zorla el konulmuş ve bu evler Yahudi yerleşimcilere verilmiştir.

BATI İŞGALE DESTEK VERİYOR

Herkesi Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet eden Parlak, şunları söyledi: "Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir. İşte biz bugün Mescid-i Aksanın kandillerine zeytinyağı damlatmak, Kudüs’ün semalarına dua göndermek, Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yüreklerine su serpmek için buradayız. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün ve Filistin topraklarının mübarekliği ve Müslümanlar için kutsallığı Ayet-i Kerimeler ile sabittir. Mescid-i Aksa gece yürüyüşünün son durağıdır. Mescid-i Aksa’nın işgal altına olması sadece Filistinlilerin bir meselesi değildir. Kudüs’ün işgal altına olmasını Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da tüm ümmetin meselesidir. Öte yandan ırkçı emperyalizmin Büyük Ortadoğu Projesini işletebilmek için İslam coğrafyasını ateşe vermeye yönelik politikaları hız kesmeden devam ediyor. Bölgedeki eli kanlı silahlı unsurlar açık bir şekilde ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsrail gibi ülkeler tarafından destekleniyor.. Doğu’da ve Güneydoğu’da meydana gelen olaylar Afganistan’ın, Irak’ın işgalinden, Suriye’nin, Mısır’ın Libya’nın ve Yemen’in karıştırılmasından bağımsız düşünülemez. Irkçılık ve mezhepçilikle ya da özgürlük adına Batı ile işbirliği yapılarak varılacak yol bellidir. Ülkemizde adeta rutine bağlanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerine, sivillere ve özellikle Konya’dan 9 şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak barış ve huzurun İslam Birliği’nden geçtiğini bu coğrafyanın tüm insanlarına bir kez daha deklare ediyoruz.”

Grup üyeleri daha sonra Filistinliler için dua etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri