Mescid-i Aksa için birleşin

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırması ile ilgili bir basın toplantısı yaptı.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Erdim, Mescid-i Aksa'nın kalbimiz olduğunu söyleyerek, "Siyonistler şu an kalbimize saldırıyor. Yıllardır Aksa'ya yaş sınırı koyan siyonist teröristler şimdi de mescidi tamamen kapatma girişiminde bulundular. Necis ayaklarıyla mahremimize girdiler" şeklinde konuştu.

Peygamberi katleden, Uzeyr Allah'ın oğludur diyen zihniyetten Aksa'ya hürmet beklemediklerini ifade eden Erdim, şöyle konuştu: "Ey teröristler kaçacak yeriniz kalmadı. Nerede ve ne konumda olursanız olun yakalanıp hesap vereceksiniz. Buradan zalim Sisi'ye de birkaç cümle söylemek istiyoruz. Sisi Gazze'nin dünyaya açılan tek sınır hattını insansızlaştırarak İsrail'in güvenliğine çalışıyor. Yapılan bu işle Filistinli kardeşlerimizin savunmasına da buyuk darbe vurulmuş oldu. İsrail, kardeşlerimizi daha kolay öldürüyor. Bu zulüm karşısında Türkiye bir an önce devreye girerek Siyonizm'in bela olduğunu BM'ye anlatması gerekiyor. İslam dünyası neden bir araya gelmiyorsunuz? Kur'an'ın ayaklar altına alınması bilinçli olarak yapılıyor. Kur'an'a yapılan bu hareket ne İncil'e ne Tevrat'a yapılabilir. Bu saldırıyı kınıyor ve Müslüman ülkelere birlik diliyoruz. Bu zulmü telin için bugün saat 15'te Şehir Meydanı'ndan yürüyoruz."

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri