Mescid-i Aksa Baskını Protesto Edildi

Fatih'te İsrail'in önceki gün Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptığı baskın protesto edildi. Cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail'i kınayan sloganlar atarak eylem yaptı.Fatih Camii'nde cuma namazı sonrasında toplanan vatandaşlar İsrail...

Fatih'te İsrail'in önceki gün Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptığı baskın protesto edildi. Cuma namazı sonrası toplanan vatandaşlar, İsrail'i kınayan sloganlar atarak eylem yaptı.

Fatih Camii'nde cuma namazı sonrasında toplanan vatandaşlar İsrail askerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptığı baskını protesto etti. Göstericiler, ‘Filistin halkı yalnız değildir’ ve ‘Mescid-i Aksa onurumuzdur’ afişleri taşıdı. Grup, ‘Aksaya selam direnişe devam’, ‘İstanbul’dan Kudüs’e direnişe bin selam’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Kanımız canımız feda olsun Aksa’ya’ sloganları attı. Eylemde okunan basın açıklamasında ise İsrail’e tepki gösterildi.

Eylemde Filistin Halkı Dayanışma Platformu adına yapılan basın açıklamasında, “İşgalci İsrail devleti Filistin'de yıllardır yaptığı zulümlere bir yenisini daha ekledi. Bütün inanç sistemlerinde kutsal mekânlara yapılan saldırılar meşru görülmezken, her tülü kutsal değerleri ayaklar altına alan Siyonist işgal devleti Mescid-i Aksa’ya girerek ilk kıblemiz olan mescidi talan etti. Mescid-i Aksa’da bulunan Müslümanların üzerine gaz bombası ve plastik mermilerle saldıran İsrail askerleri, 30 kadar Filistinli kardeşimizin yaralanmasına neden oldu. Mescid-i Aksa’daki Filistinleri gözaltına alan işgal askerleri, Mescid-i Aksa’da bulunan eşyaları tahrip etti. İsrail işgal devleti Mescid-i Aksa’ya karşı yıllardır planlı bir yıkım projesi yürütmektedir.” denildi.

Açıklama sonunda, “Bizler Filistin Halkı Dayanışma Platformu olarak Siyonist işgal devletinin kutsal mekanımız olan Mescid-i Aksa’ya yaptığı aşağılık saldırıyı lanetliyoruz. Yerli basını ve uluslararası kamuoyunu İsrail işgal devletinin yaptığı bu alçak saldırılar karşısında daha duyarlı olmaya ve tepki göstermeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklama sonunda tekbir getiren vatandaşlar, 'Yaşasın küresel intifada' şeklinde slogan attı.

Vatandaşlardan Mahmut Kar, Filistin meselesinin sadece Filistin halkın bir meselesinin olmadığına dikkat çekerek, “Türkiye yöneticileri de dahil, diğer Arap ülkelerin yöneticileri de dahil Filistin meselesine siyasi anlamda sahip çıkmıyorlar. Sadece söylemlerde kalan bir sahiplenme var. Bu da Yahudilerin ve İsrail’in cesaretini artırıyor.” dedi.

Eyleme katılan vatandaşlardan Hasfa Şimşek ise bir hafta önce ziyaret ettikleri Mescid-i Aksa’nın bu duruma düşmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Şimşek, “Şu anda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu an sade bu kadarını yapabiliyoruz ama İsrail beklesin. Çocuklarımızla, torunlarımızla, doğmamış bebeklerimizle orada olacağız.” diye konuştu.

Daha sonra eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri