Merzugi: Cinayetinin Zamanlaması Dikkat Çekici

Tunus Cumhurbaşkanı Munsır El- Merzugi dün akşam yaptığı açıklamada halkı sükunete çağırdı.

Tunus Cumhurbaşkanı Munsır El- Merzugi dün akşam yaptığı açıklamada halkı sükunete çağırdı. Munsır El- Merzugi, Tunus için planlanan oyunu bozmak için halkı diyaloğa davet etti.

El- Merzugi açıklamasında, Kurucu Meclis Üyesi ve Halk Koalisyonu Genel Koordinatörü Muhammed El-Brahimi’ye düzenlenen suikastin zamanlamasına dikkat çekti. Merzugi, cinayetin, geçtiğimiz Şubat'ta öldürülen muhalif lider Şükrü Belayd cinayetinin faillerinin yakalandığı, anayasa üzerinde siyasi bir ittifakın sağlandığı, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin planlandığı bir zamanın özellikle seçildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı konuşmasında yaşanan söz konusu olumlu gelişmelerin, ülkeyi kaosa götürmek isteyenlerin planlarını bozduğunu, cinayetin bu sebeple tertiplendiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı , söz konusu cinayetleri işleyenlere rağmen devletin bütün kurumlarıyla dimdik ayakta olacağını ve geçiş sürecini tamamlayana kadar da Tunus halkının birlik içerisinde kalacağını dile getirdi.


GANNUŞİ: MISIR'DA YAŞANAN SENARYOYU ISRARLA TUNUS’TA UYGULAMAK İSTİYORLAR

Bu arada Nahda Hareketi Partisi lideri Şeyh Raşid Gannuşi ise muhalif lidere yapılan suikastin ardından yaptığı açıklamada, bunun ülkeye ve demokratik geçiş sürecine yapılmış bir cinayet olduğunu aktardı. Mısır'daki kaosu oluşturanlar ile Tunus'ta yaşanan cinayetleri planlayanların aynı kişiler olduğuna dikkat çeken Gannuşi, "Arpların ve Müslümanların başarılı bir demokrasiye geçilmesine engel olmak istiyorlar." ifadesini kullandı.

Gannuşi açıklamasında, "Tunus’un Arap dünyasında ilk demokrasi örneğini başarmak üzereyken ve başarının bütün şartlarını gerçekleştirmeye hazırlanırken, bu cinayetin olması açıkça gösteriyor ki Tunus’un düşmanları var ve bu örneğin başarılı olmasını istemiyorlar” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri