Mertin hedefi 2012 Londra Olimpiyatları

Konyalı eskrimci Mert Uzunay büyükler epe branşında en yakın rakibine 23 puan fark atarak Türkiye 1.si olarak

Konyalı eskrimci Mert Uzunay büyükler epe branşında en yakın rakibine 23 puan fark atarak Türkiye 1.’si olarak. 14-21 Temmuz tarihleri arasında Londra’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Mert Uzunay 2012 yılında da Londra’da olmak istediğini ifade etti. Uzunay eskrim branşına 9 yaşında başladığını ve o günden buyana sayısız başarılara imza attığını ifade etti. Mert Uzunay, “Eskrime 9 yaşında başladım ve 10 yaşında ilk derecimi aldım. 2006 yılından sonra ise gelişim ve hazırlık kamplarına davet edildim.

2007 yıllında milli takımın yıldızlar ve gençler kategorisinde mücadele ettim. 2008 yılında A milli takımda ilk milli formamı giydim. Bu zamana kadar Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında 30, özel turnuvalarda ise 50 kez milli formayı giydim. 2008yılında yapılan Akdeniz Ülkeleri Şampiyonasında 1. oldum. Benim için anlamı çok büyük bir derece. Çünkü bu şampiyonluğu elde etmek için yarı finalde o yılın dünya üçüncüsünü finalde ise o yılın dünya şampiyonunu yendim. Türkiye’nin ilk birinciliğine de ben kazandırmış oldum. Şimdi ise federasyonun olimpiyat takımında yer alıyorum. Eskrimde olimpiyat heyecanını ülkeme yaşatmak istiyorum. Buraya kadar gelmemde bana destek olan başta aileme, İl müdürümüze, şube müdürlerimize, Federasyon başkanımıza,  antrenörlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa Konya’nın yetiştirmiş olduğu başarılı eskrimcilerden olan Mert Uzunay’ın almış olduğu başarıların kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Barsbuğa, “Sporcumuz Mert Uzunay büyükler epe branşında en yakın rakibine 23 puan fark atarak Türkiye 1.’si olmuştur. Mert bu başarısı ile 14-21 Temmuz tarihleri arasında Londra’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasına katılacaktır. Bu şampiyona öncesinde FİE tarafından Danimarka’da düzenlenecek ve dünyaca ünlü sporcuların da katıldığı bir kampa katılacak. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da Amerikalı sporcular ile 10 günlük bir kampa katılacak” dedi.

Yusuf Barsbuğa Mert Uzunay’ın hedefinin 2012 Londra Olimpiyatlarına katılmak olduğunu ifade etti. Barsbuğa, “Konya’mızın başarılı sporcusu ve olimpik sporcu kapsamında desteklenen Mert Uzunay 2012 yılında Londra’da yapılacak olimpiyatlar için Eskrim Federasyonu tarafından İspanya’da başlayacak ve Fransa’da son bulacak ve 1 yıl devam edecek olan olimpiyat hazırlık kampına katılacaktır. Mert bu başarısı ile inşallah olimpiyatlara katılma hakkını elde eder ve ülkemiz adına 40 senelik bir özlemi ve susuzluğu giderir. Kendisine bu yolda başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri