Mersin'deki Algı Operasyonu: 23 Kişi Gözaltına Alındı

Mersin'de yasadışı dışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda 23 emniyet mensubu gözaltına alındı. Aralarında emniyet müdürleri ve şube müdürlerinin de bulunduğu emniyet mensuplarının Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları...

Mersin'de yasadışı dışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda 23 emniyet mensubu gözaltına alındı. Aralarında emniyet müdürleri ve şube müdürlerinin de bulunduğu emniyet mensuplarının Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorguları sürüyor.

    Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen polislere yönelik operasyon yaptı. 27 kişi için operasyon yapan ekipleri emniyet görevlilerinden 19'u Mersin'de gözaltına aldı. 4'ünün ise Bingöl, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa'da gözaltına alındıkları öğrenildi. 4 kişinin ise yerlerinde bulunamadığı için göz altına alınamadıkları ifade edildi. Mersin Devlet ve Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen emniyet mensuplarının Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgularına başlandığı ifade edildi.

    Gözaltına alınan emniyet mensuplarının suç işlemek için örgüt kurma, yönetme, kurulan örgüte üye olma, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kayıt etme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından gözaltına alındıkları ve bunlardan sorgulanacakları öğrenildi.

    Operasyona dayanak olarak ise müşteri ifadeleri, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin Disiplin Raporu, Adana Bölge İdare Mahkemesi kararı, önleme dinleme kararlarının alınmasına esas teşkil eden istihbari bilgi notları, dinleme talep formları ile dinleme kararları gösterildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan emniyet mensupları ise şunlar; Mersin İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Şevki Pekdemir ile Hakan Işılak, Eski İstihbarat Şube'de görevli Emniyet Amirleri Ali Tozcu, Ziya Albayrak, Koray Gün, Komiserler İlyas Işık, Yunus Sezgin, Komiser Yardımcıları; Mustafa Cihan, Barış Yıldırım, Mustafa Keklikçi,

polis memurları; İsmail Aydoğdu, Akın Yaşkeçeli, Faruk Yiğit, Ali Yıldırım, İbrahim Demir, Gökhan Kotan, Aziz Yılmaz, Mehmet Altaş, Ökkeş Serdar Durak, Ahmet Yılmaz, Mustafa Balcı, Murat Duraker, Sedat Yıldız.

    Öte yandan Mersin Emniyet Müdürlüğü eski istihbarat Şube Müdürü Ali Çengelci ile Ali İhsan Kaya ile komiserler İlyas Avcı ve Yavuz Efe'nin ise yerlerinde bulunamadıklarından dolayı göz altına alınamadıkları bildirildi.

    Gözaltına alınan emniyet mensuplarından 16'sının daha önce ihraç edilenler olduğu öğrenildi.

    "POLİSİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN"

    Gözaltına alınan komiser yardımcısı Mustafa Cihan, evinden çıkarılırken ve sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilere seslendi. Cihan, "Teröristleri salanlar utansın. Yazıklar olsun polisi bu hale getirenlere. Yarın öbürgün şehit olanlar ya ben olacağım ya buradaki arkadaşlar. Bu vatan için ya biz şehit olacağız ya burdaki arkadaşlar. Vicdanları susturamayacaklar. Bu ülkede teröristleri salıp polisleri yakalamaya çalışanlar var. Bu ülkenin geleceğini zehirleyemeyecekler. Eninde sonunda adalet yerini bulacak." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri