Mersin'de Orman Faaliyetleri Helikopterle Görüntülendi

Mersin'de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler helikopter gezisiyle görüntülendi. Helikopter gezisinde basın mensupları, ormancılık faaliyetlerinin yanısıra Mersin'in doğal güzelliklerini görüntüleme fırsatı...

Mersin'de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler helikopter gezisiyle görüntülendi. Helikopter gezisinde basın mensupları, ormancılık faaliyetlerinin yanısıra Mersin'in doğal güzelliklerini görüntüleme fırsatı buldu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile bir grup gazetecinin katıldığı helikopter gezisi, Davultepe Orman İşletme Şefliği Kuyuluk Orman Deposu'ndan başladı. Basın mensupları Erdemli, Çamlıyayla ve Tarsus'taki ormanlık alanları havadan görüntüledi. Gezi ile Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ilçesindeki ormancılık faaliyetleri, yaylalardaki gölet ve sedir ekim alanları ile orman yangınları ile mücadele için yapılan çalışmaları izleme fırsatı bulan basın mensuplarına, gençleştirme ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi. Bir buçuk saat süren gezide, basın mensupları ayrıca Mersin sahillerinin güzelliği ile Kazanlı Turizm Bölgesi'ni de havadan görüntüleme fırsatı buldu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca gezi ilgili bilgiler verdi. Son dönemde orman yangınları açısında kendilerini rahatlatan güzel yağış alındığını ifade eden Baca, orman yangınları açısından önceki yıllara göre iyi bir konumda olduklarını söyledi. Vatandaşlara, orman yangınlarını gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Baca, bu yıl yaşanan 78 orman yangınında 68 hektarlık bir alanda zarar meydana geldiğini kaydetti.

Türkiye ve Mersin'in geçmiş 10 yıllık ortalamasına bakıldığında, 855-900 hektarlık bir ortalamaları olduğunu anlatan Baca, bu yıl 855 hektarlık Türkiye ortalamasına göre, bu yıl 68 hektarlık bir hasarla sezonu tamamladıklarını söyledi. Daha önceki yıllarda orman yangınına ulaşım ortalaması 17 dakika iken, bu yıl 15-16 dakikaya ulaştıklarını anlatan Baca, emeği geçenlere teşekkür etti.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde bin 750 personelin görev yaptığını ifade eden Baca, bunun 940'ının ise yangınla mücadelede görev aldığını söyledi. Yangınla macadelede ayrıca, bünyelerinde 2 yangın söndürme helikopteri, 58 arazöz, 28 ilk müdahale aracı, 10 dozer, 7 greyder ve 25 motosiklet ile 20 su ikmal aracı bulunduğunu anlatan Baca, "Yangınla mücadelede son yıllardaki tedbirlerden biri ise orman içerisinde 5 kilometre mesafeyi geçmeyecek şekilde havuzlar ve yangın göletleri yapmak. Bu yıl 28 adet daha bu havuzlardan yaptık. 245 adet havuzumuz oldu." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri