Mersin'de Lise Önünde Gerginlik

Mersin'de arkadaşlarının göz altına alınmasını engellemek isteyen lise öğrencileri, eylem yapıp taş atınca, polis havaya ateş açtı. Olay sonrası lise önünde büyük korku yaşanırken öfkeli liselileri polis ve okul idarecileri güçlükle...

Mersin'de arkadaşlarının göz altına alınmasını engellemek isteyen lise öğrencileri, eylem yapıp taş atınca, polis havaya ateş açtı. Olay sonrası lise önünde büyük korku yaşanırken öfkeli liselileri polis ve okul idarecileri güçlükle sakinleştirdi.

Merkez Akdeniz ilçesi Otogar civarındaki AKİB Zafer Çağlayan Ticaret Meslek Lisesi önüne gelen sivil polisler aranan bir öğrenciyi göz altına almak istedi. Öğle arası için dışarıda bulunan diğer öğrenciler ise arkadaşlarının göz altına alınmak istenmesine tepki göstererek polise direnip taşla saldırdı. Bunun üzerine ekipler havaya ateş açarak göz altına aldıkları öğrenci ile birlikte olay yerinden uzaklaştı. Olay sonrası lisenin önündeki öğrenciler büyük panik yaşadı. Öfkeli öğrencilerin yolu kapatmak istemesine polis izin vermedi. Öğrencilerle polis arasında yaşanan kısa süreli arbede idarecilerin de araya girmesi ile fazla büyümeden önlendi. Takviye polis ekiplerinin gelmesi ile öğrenciler olayı daha fazla büyütmeden okullarının bahçesine döndü.

Öte yandan bazı öğrenciler ise görüntü alan gazetecilere tepki göstererek kameralarına saldırmaya kalktı. Olay yeri güvenlik çemberine alınırken toplanan boş kovanlar incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri