Mersin’de 16’sı Çocuk 45 Kaçak Yakalandı

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Taşucu Mahallesi'nde sahil güvenlik ve jandarma ekiplerinin iki günlük takibi sonucunda 16‘sı çocuk 45 kaçak yakalandı.Taşucu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve Taşucu Karakolu’na bağlı ekipler, gelen...

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Taşucu Mahallesi'nde sahil güvenlik ve jandarma ekiplerinin iki günlük takibi sonucunda 16‘sı çocuk 45 kaçak yakalandı.

Taşucu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ve Taşucu Karakolu’na bağlı ekipler, gelen bir ihbarı değerlendirerek, Kıbrıs'a gitmek isteyen 16’ı çocuk yaşta 45 kaçağı uluslararası sularda yakaladı. Edinilen bilgiye göre, iki gün önce aldıkları ihbar sonucunda takibe başlayan jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, Boğsak koyundan tekneye binen mültecileri takibe aldı. Sahil güvenlik ekiplerinin sıcak takibi sonucunda kaçaklar uluslararası sulara girer girmez yakalandı. 43’ü Suriyeli olan mülteciler karakolda yapılan işlemlerinin ardından pasaportları bulunduğu için serbest bırakılırken, bir Filistin vatandaşı yabancılar şubeye teslim edildi. İnsan tacirliği yaptıkları iddia edilen organizatörler A.Ş. ve M. A. ise jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri