Mersin Üniversitesi'nde Açılış Töreni Yapıldı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Rektör Prof. Dr. Suha Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılışı Çiftlikköy Kampüsü Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Rektör Prof. Dr. Suha Aydın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam etti.

Törene, Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, dekan ve müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nın Murat Göktaş şefliğinde gerçekleştirdiği mini konserle başlayan tören, açılış nedeniyle gelen kutlama mesajlarının okunması ve katılımcılara üniversitenin tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Aydın, üniversitenin kuruluşunun 22’nci yılı olduğunu hatırlattı ve yaşıtlarına göre çok ilerde olan, köklü bir üniversite olma yolunda büyük adımlar atan Mersin Üniversitesi’nin rektörü olmanın gururunu yaşadığını belirtti.

Çiftlikköy Kampüs alanının 22 yıl önce kıraç bir arazi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydın, bugün ise gören herkeste hayranlık uyandıracak bir yapıya dönüştüğünü kaydetti. Prof. Dr. Aydın daha sonra üniversitenin 2006 yılından bu yana yaşadığı akademik ve fiziki gelişimini aktaran bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda yeni açılan akademik birim ve kuruluşlarla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Aydın üniversitenin öğrenci sayısının sürekli arttığını kaydetti.

Üniversite yönetimi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalarda kaliteden ödün vermediklerine vurgu yapan Prof. Dr. Aydın şöyle devam etti: Üniversitemiz 2011 yılı başında başlattığı Bologna Süreci çalışmaları sonunda 2012 yılında AKTS ve DE etiketlerini almaya hak kazandı. Bu sayede üniversitemiz Avrupa’da şeffaflık, tanınırlık ve prestij elde etti. 2008-2012 tarihleri arasında, Avrupa’da 194, Türkiye’de 34’ü devlet üniversitesi olmak üzere toplam 44 üniversite bu etiketi almaya hak kazanmıştır. Mersin Üniversitesi, Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında AKTS Etiketi alan 8 devlet üniversitesi arasında yer almıştır.” dedi.

Öğrenciler adına konuşan Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Fatmagül Seçkin ise akademik yılın ülke, üniversite ve herkes için başarılı olmasını temenni etti.

Açılış, törenin ardından Çiftlikköy Kampüsü’nde yer alan Merkezi Yemekhane’de yenen geleneksel öğle yemeğiyle son buldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri