Mersin 3. İstihdam Fuarı Açıldı

Mersin'de firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununun çözümüne ve öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulmasına katkı sağlamak için düzenlenen 3.

Mersin'de firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununun çözümüne ve öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulmasına katkı sağlamak için düzenlenen 3. İstihdam Fuarı Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Mersin Valiliği, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Mersin İl Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, istihdamın ekonomide büyümeyi, gelişmeyi ve kalkınmayı gösteren en önemli ölçü olduğunu söyledi.

Genç istihdamın apayrı bir değer ve öncelik taşıdığını vurgulayan Güzeloğlu, "Türkiye’nin son 10 yılda ekonomik anlamda peş peşe sergilediği başarılar, kalkınma alanında elde ettiği hamle ve açılımlar istihdamla bütünleşmiş ve takdir edilecek bir başarıya erişmiştir. Türkiye ekonomisi son verilerde OECD ülkeleri arasında dünyanın en hızlı kalkınan 2’inci ülke olarak küresel kriz, siyasal istikrarsızlık ve belirsizliklere rağmen kalkınma çizgisinde hamlesini ileri götürme açısından yüksek performans sergilemiştir." diye konuştu.
İstihdamda işsizlikle mücadeleyi, genç istihdamını en üst düzeye çıkarma hedefinde İş-Kur'un önemli katkı koyduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Bur çok projesi bulunduğu gibi proje sahibine destekler var. İşyeri sahiplerine, çalıştıracak genç ve nitelikle istihdama sigorta, prim gibi destekler var. İşyeri danışmanlığı karşılıklı olarak hem işyeri sahibine hem iş arayana ücretsiz destekler var." dedi.

Mersin’in en önemli zenginliğinin nitelikli ve yetişmiş genç nüfus olduğunu dile getiren Güzeloğlu sektördeki firmaların bu genç nüfusla zenginleşip hedefine ulaşacağını kaydetti. İş-Kur İl Müdürü Mustafa Kutlu ise fuar ile iş arayan vatandaşları aracısız işverenlerle buluşturacaklarını aktardı. Kutlu şöyle devam etti: "İş arayanlar bu fuarla Mersin’de konuşlanan firmaları tanıyacaklar. İş başvurusu yapabilecekler. Staj ve kariyer imkânından faydalanırken firmalarda iş arayanlara kendilerini ifade edecekler. İş arayanların iş arama becerilerini geliştirecek seminerler düzenlenecek. İş arayan ve işverenlere katkılarımız nitelik kazanmakta. Fuarın farkı ilk kez özel ve kamu sektörü yerel paydaşların fikirleri ile gerçekleştirilmesidir."

53'ü özel sektör ikisi de kamu kurumu olmak üzere 55 firmanın katıldığı fuarda istihdamın enleri de belirlendi. En çok yatırım yapan firma Yıldız Entegre seçilirken, firma adına ödülü İsmail Hakkı Yıldız aldı. Ayrıca en çok engelli istihdam eden firma MIP, en çok kadın istihdamı gerçekleştiren firma ise Ast Tekstil seçildi. Ödül töreninde İş-Kur Müdürü Mustafa Kutlu’ya da Vali Güzeloğlu tarafından başarı plaketi verildi. Ödül töreninin ardından Güzeloğlu ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesip stantları gezdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri