Mermer: Tekvando Şahinle ivme kazanıyor

Geçtiğimiz hafta içerisinde Antalya'nın Alanya İlçesinde düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonasında Konyadan iki sporcunun birincilik kürsüsüne çıkarak başarılı olması şehrimizde sevinçle karşılanırken, Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer, başarıl

Alanya Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Gençler Tekvando Şampiyonası'nda Bayanlar 63 kiloda Telekom Spor’dan Ayşenur Yılmaz ile Erkekler 68 kiloda Meram Belediyespor’dan Muhammet Talha Sarı şampiyonluk ipini göğüsleyerek Konya’nın gururu oldular. Yılmaz ve Sarı’nın Meksika’da yapılacak olan Dünya Gençler Tekvando şampiyonasında milli takımda yer alacaklarını söyleyen Mermer, genç sporcuların Dünya şampiyonasında da dereceye gireceğini söyledi. Türk Tekvandosunun Metin Şahinle ivme kazandığını da ifade eden Mermer, hem Konya hem de Türk tekvandosu ile ilgili görüşlerini şu şekilde açıkladı:

“Alanya’da yapılan Türkiye şampiyonasında iki sporcumuzun birincilik kürsüsüne çıkması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu iki sporcumuz Meksika’da yapılacak olan dünya şampiyonasında da mutlaka dereceye gireceklerdir. Konya olarak biz bu sporcularımıza sahip çıkalım. Bu sporcular Konya dışında başka kulüplere gitmesinler. Buradan özellikle belediyelerimize sesleniyorum. Bizlere destek olsunlar. Başarılı sporcuları kadrolarında barındırsınlar ki, ödüllerden onlarda yararlansın.  Belediyelerimiz bize imkan sunarlarsa bunun karşılığını mutlaka alacaklardır.  Türk tekvandosunun belediyelerin desteğine ihtiyacı var. Bu destek gelirse Türk tekvandosu dünya’da 1 numara olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Yaklaşık 4 yıldır il temsilciliği görevinde bulunduğunu hatırlatan Mermer, bu süre zarfında Konyalı sporcuların uluslar arası turnuvalarda dereceler yaptığını ifade etti.  Mermer, Tekvando sporunun futboldan sonra en popüler spor branşı olduğunu, lisanslı sporcu sayısının 10 binlere yaklaştığını, bunda da Federasyon Başkanı Metin Şahin’in önemli bir rol oynadığını söyledi. Metin Şahin’in Türk ve Konya tekvandosu için önemli bir şans olduğuna da dikkat çeken Mermer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Federasyon Başkanımız Metin Şahin Konyalıdır.  Milli takım teknik direktörü Ali Şahin Konyalıdır. Milli takım başantrenörü Muammer Cambaz ile koordinatör Ramazan Erçin’de bu memleketin çocukları. Onların Konya’ya büyük destekleri var. Kendilerine candan teşekkür ediyoruz.  Bizlere sahip çıkıyorlar. Konya tekvandosunun iyi yerlere gelmesi için ellerinhden gelen bütün desteği veriyorlar. Onların hakkını ödeyemeyiz” diye konuştu.
Konya Tekvando’sunun temel taşlarından ve duayenlerinden birisi olan Kayhan Aytar da Tekvando sporunun her geçen gün çıtayı yükselttiğini belirterek, özellikle Konyalı sporcuların başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Aytar, “Konya’daki çalışmaları yakından takip ediyorum. Sporcuların ulusal ve uluslar arası şampiyonalardan derecelerle dönmeleri beni çok mutlu ediyor. Konya tekvandosunun geleceğini iyi görüyorum. İl Temsilcisi Hakkı Mermer’in gayretlerini görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Karşılık beklemeden tekvandonun kalkınması için 24 saat çalışan bir arkadaşımız.  Bundan sonra da iyi işlere imza atacağını, Konya tekvandosunun hak ettiği yere geleceğini düşünüyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri