Mermer Diyarı Şehirde Hastane İnşaatında İthal Granit Kullanılmasına Tepki

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, mermer diyarı Afyonkarahisar’da yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ithal granit kullanılmak istenmesine tepki gösterdi.     Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık...

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, mermer diyarı Afyonkarahisar’da yapımı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ithal granit kullanılmak istenmesine tepki gösterdi.

    Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Mehmet Müzzzinoğlu’na mektup yazarak yapımı devam hastane inşaatında ithal granit kullanılmamasını istedi. Toptaş, bu konuda bakandan destek isteyerek Afyonkarahisar’ın mermerin başkenti olarak tanındığını ve Türkiye ihracatında büyük paya sahip olduğunu hatırlattı. Toptaş, şunları söyledi: "2012 yılında yapılan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi binasında ithal granit kullanılmıştı. Mermerin başkenti olan Afyonkarahisar yerli granit üretiminde önemli markalara sahiptir. Son günlerde kamuoyunda ve basında yeni yapılmakta olan Kadın Hastalıklar ve Çocuk Hastanesinde ithal granit kullanılacağı haberleri yer almaktadır. İthal granitlerin insan sağlığına ciddi zararlar verdiği birçok kez gündeme gelmiştir."

    Toptaş, Müezzinoğlu’ndan Afyonkarahisar’da mermer sanayisinin desteklenmesi ve hastanede sağlık kuralları açısından hiçbir sakıncası olmayan yerli granitin veya mermerin kullanılması konusunda katkılarını beklediğini dile getirdi.

    Merkezde inşaatı devam eden 250 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin 2015 yılında tamamlanması bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri