Merkez'in Sıkı Para Politikası Enflasyonda İyileşme Sağlanana Kadar Sürecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, gıda fiyatlarındaki geçici hareketlerin etkisini kaybetmesinden sonra enflasyonun düşmeye başlamasının beklendiğini söyledi. Başçı, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, gıda fiyatlarındaki geçici hareketlerin etkisini kaybetmesinden sonra enflasyonun düşmeye başlamasının beklendiğini söyledi. Başçı, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini de vurguladı.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda bir sunum yaptı Başkan Başçı, konuşmasında Türkiye’nin dünya ihracatı içindeki payının artmakta olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre Başçı ayrıca; 'net ihracatın büyümeye ve dengelenmeye olumlu katkı yaptığını', 'Merkez Bankası’nın reeskont kredileri yoluyla ihracatıya destek sağladığını', 'gıda fiyatlarındaki geçici hareketlerin etkisini kaybetmesinden sonra enflasyonun düşmeye başlamasının beklendiğini' ve 'enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceğini' dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri