Merkez İmam Hatip'in temeli dualarla atıldı

Merkez İmam Hatip'in yeni binasının temeli dualarla atıldı. Belediyelerin ve hayırseverlerin destekleriyle yapılan 64 derslikli, 15 laboratuvarlı yeni okul binasının kısa süre içinde bitirilip, hizmete açılması bekleniyor.

Merkez İmam Hatip temel atma törenine; Konya Valisi İbrahim Akın, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan, Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, oda başkanları, STK temsilcileri, çok sayıda imam hatip mezunu ve öğrenci katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından saygı duruşuna geçildi be İstiklal Marşı okundu.

BU OKULDAN BAŞARILI BİR GENÇLİK YETİŞECEK

Konya Valisi İbrahim Akın, sadece bir okulun temelini atmakla meşgul olmadıklarını, bu toprağın asırlardır taşıdığı yeni bir nefesi üflediklerini kaydetti.

Burada sadece fiziksel yapının değil, geçmişin bilgeliğinin de yükseleceğini söyleyen Vali Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya, geçmişin izzetini ve geleceğin umudunu gövdesinde taşır.

Konya, ilmin ve sanatın merkezi olmuş bir şehirdir. Bir şehri büyük kılan taşlardan ziyade taşlara anlam veren insanların ruhudur. Konya’da nice alimler yetişmiştir. Konya’nın kadim mirası nesilleri donatarak, medeniyetimizi adeta zirveye taşıdı. Bizim ülke olarak başarılı gençlere ihtiyacımız var. İnşallah yeni bina için temeli atılan bu okuldan dün olduğu gibi yarın da donanımlı bir nesil yetişecek. Hayırlı olsun.”

İMAM HATİP RUHU DEVAM ETTİRİLMELİ

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Türkiye’de ‘İmam hatip’ denen bir kavramın varlığına işaret etti. Bu ruhun vatanına ve milletine bağlı, inancına sahip çıkan ahlaklı nesil yetiştiren bir zihniyet olduğunu ifade eden Özer, “Bu okuldan güzel bir topluluk yetişti. Şimdi çok daha güzel bir bina inşa edilecek. İmam hatip nesli, Türkiye’nin son 25 yılına damga vurdu. Bizlere düşen bu ruhu devam ettirmektir” şeklinde konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da okulun hayırlı olmasını temenni etti.

KONYA’DA HAYIRLI BİR İŞ ASLA YARIM KALMAZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da şunları dile getirdi: “1951 yılında yakılan meşale, Türkiye’de yeni bir neslin yetişmesine vesile oldu. Merkez İmam Hatip okulumuz, Konya’nın markası.

Bizim tek amacımız çocuklarımızı güvenli bir yuvada misafir etmekti. Gelinen noktada bütün sosyal imkanların olacağı bir projeye karar verildi. Konya’da hayırlı bir iş, asla yarım kalmaz. ‘Bir tuğla da sen koy’ mantığıyla okulumuzun en kısa sürede yapılacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

EĞİTİMDE 22 YILDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit ise “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada olmak çok kıymetli. Bizim kayıp yıllarımız oldu. Bugün o mağduriyetleri değil, bu okullardan yetişen mezunları konuşuyoruz. Eğitim alanında 22 yılda çok önemli adımlar atıldı. Büyük okullar açtık. Özlediğimiz hayal ettiğimiz yerlere çok daha hızlı bir şekilde geleceğiz” diye konuştu.

BİNANIN KABA İNŞAATINI BELEDİYELER ÜSTLENDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da 7 yıl boyunca bu okulda okuduğunu hatırlattı. “Bina tehlike arz ettiği için yıkım kararı alındı”diyen Başkan Kılca, “Kısa süre içinde özlenen yuvaya çocuklarımızı kavuşturacağız. Çok güzel nesiller yetişti bu okulda. Türkiye ve İslam sevdalısı gençlerimiz yetişti bu okulda. Burada bir bina olmadığını zannetmeyin. Burada bir imam hatip ruhu var. Binanın kaba inşaatını belediyeler olarak biz üstlendik. Kısa sürede de yardımlar gelmeye başladı. Yeni bina yapımı için katkısı olan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

64 DERSLİKLİ İMAM HATİP YAPACAĞIZ

Türk Anadolu Vakfı Başkanı Erol Küçükbakırcı ise şunları söyledi: “1951 yılında Hacı Veyiszade Hocamız öncülüğünde açılan merkez İmam Hatip’in hemen yanında yeni binanın temelini atıyoruz. Son depremle birlikte okulun inşaat kalitesi aşağı indi. Ayakta duramaz hale geldi, yıkım kararı alındı. Yeni yapılacak bina yaklaşık 20 bin metre. Okulumuzda 15 laboratuvar olacak. 64 derslik imam hatip yapacağız inşallah. Çok kısa süre içinde inşallah tamamlayıp açılacağı günde de bir arada oluruz.” Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Merkez İmam Hatip’in yeni binasının temeli atıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri