Merkez Bankası'ndan kredi kararı! Eskisi gibi kolay çekemeyeceksiniz

Türkiye'de ekonomiyi düzeltmek maksadıyla kredi musluğu kısılıyor. Son olarak Merkez Bankası yeni bir karar daha verdi. Bu doğrultuda kredilerde kısıtlama uygulanacak.

Türkiye'de ekonomik anlamda zorluklar gün geçtikçe artıyor. Vatandaş geçinmekte zorlanıyor. Bankalar ise kredi musluğunu kıstı. Eskiden en ufak ihtiyacında bankadan kredi çeken vatandaş şimdilerde bunu yapamıyor.

Merkez Bankası, enflasyonla mücadeleyi sıkılaştırmak için kredi musluklarını kısıyor. Bu kapsamda, Türk lirası ticari ve ihtiyaç kredilerinde aylık büyüme sınırları düşürüldü.

KREDİ MUSLUĞU KISILIYOR

TL ticari krediler için aylık büyüme sınırı %2,5'ten %2'ye indirildi. İhtiyaç kredilerinde aylık büyüme sınırı %3'ten %2'ye düşürüldü. Taşıt kredilerinde ise bu oran %2 olarak sabit bırakıldı.

Söz konusu düzenlemelerin, son dönemde hızla yükselen enflasyonu kontrol altına almak için atılan adımların bir parçası olduğu belirtildi. Merkez Bankası, kredi büyüme sınırlamalarına ek olarak, enflasyonu dizginlemek için parasal aktarım mekanizmasını da güçlendirecek adımlar üzerinde çalışıldığı açıklandı..

MUAFİYETLER DEVAM EDECEK

Öte yandan İhracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri ile kamu kuruluşlarına ve deprem bölgesine yönelik krediler bu sınırlamadan muaf tutulmaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri